A járvány miatt nem volt könnyű az év eleje a magyar autópiacon, áprilisban viszont már látványos megugrás volt tapasztalható az új autók értékesítésében. A friss adatokból az is kiderült, hogy a Suzuki továbbra sem talált legyőzőre, a márka értékesítette a legtöbb személyautót.

Erősödés áprilisban

Látványos erősödéssel folytatódott az év a magyar autópiacon, múlt hónapban 10 521 új autót helyeztek forgalomba, amely 70 százalékos növekedést jelentett 2020 áprilisához képest. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

10 százalékos növekedés

Az év első négy hónapját figyelembe véve elmondható, hogy 42 714 új autó került értékesítésre, amely 9,9 százalékos növekedést jelent 2020 azonos időszakához képest – írja a Portfolio.hu

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Több benzines fogy

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) által közzétett tájékoztatóból kiderült, hogy az értékesítésben a benzines autók túlsúlya érzékelhető a dízel autók kárára.

Kevesebb elektromost vesznek

Az elektromos autók piaca a teljes piachoz képest volumenében még mindig nagyon alacsony, és a növekedés mértéke egyelőre mérséklődött – írta az egyesület.

Megállíthatatlan a Suzuki

A Datahouse friss statisztikáiból kiderült az is többek, hogy a legtöbb autót a Suzuki adta el áprilisban, ez 1551 darabot jelent, ez 14,7 százalékos piaci részesedésnek számít.

Itt a friss toplista

Forrás: portfolio.hu

Toyota és Ford

A legnépszerűbb személyautó márkák listáján a második helyen a Toyota állt 1037 darab eladott új személyautóval és 9,9 százalékot megközelítő piaci részesedéssel, őket követte a Ford, a Skoda és a Kia áprilisban.

Hasznonjármű, akkor Ford

Áprilisban 2270 új kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, 61 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az egyes márkák közül a legtöbbet, 757 darabot, a Fordból adták el a magyar autópiacon, a márka piaci részesedése több, mint 33 százalék volt.

Fiat és Toyota

A lista második helyén a Fiat következett 270 eladott járművel, míg a harmadik helyet a Toyota szerezte meg 215 darabos haszonjármű-értékesítéssel múlt hónapban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció