Manapság talán már nincs is olyan ember, aki ne ismerné a sneakereket. Persze akadnak olyanok, akik kevésbé kedvelik ezt a stílust, azonban az eladások szerencsére nem ezt mutatják. Egyre többen vásárolnak ugyanis kényelmes sportcipőket, hiszen megannyi színállásuknak köszönhetően, mindenki talál saját maga számára tökéletes darabot. De lássuk csak, miért is ennyire népszerűek a minőségi sneakerek?

A legkedveltebb márkák

A legtöbb gyártó igencsak rákapcsolt a prémium alapanyagokból készült sportcipők gyártására. Nem csoda, hiszen egyre több fiatal dönt úgy, hogy leváltja a megszokott sportcipőjét, és helyette inkább egy divatosabb sneakert választ a mindennapokra. 

Nincs ez másként a Nike esetében sem, akik képesek voltak még a nem túl népszerű Air Jordan 2 körül is megkeverni az állóvizet annak érdekében, hogy még több emberhez eljuthassanak. Az Off-White kollaborációból született kiegészítőknek köszönhetően ugyanis igazán egyedi színállás jött össze. 

A népszerű Air Jordan 1

Manapság egyáltalán nem kérdés, hogy az Air Jordan 1 mennyire is kedvelt utcai viselet, hiszen Magyarországon is egyre többen vásárolják ezeket a modelleket. Szinte folyamatosan szembejön velünk egy AJ1, aminek köszönhetően igazán látványos és változatos outfitekkel találkozhatunk. 

Legyen szó a True to Sole Air Jordan 1 Dark Mocha vagy éppen a Carbon Midről egyaránt, mindegyikkel más-más lesz az összhatás, azonban bármelyiket is választjuk, divatosak lehetünk. Nincs ez másként a Jordan 2-es kollekcióval sem, amely tavalyig csak a core sneakerheadek körében vált ismertté. Ez azonban közel sem lett akkora siker, mint az 1-es.

Az Air Jordan 2 körüli hype

Ezeket a sportcipőket Peter Moore és Bruce Kilgore tervezte, amiket aztán Olaszországban, minőségi bőrből gyártottak le. Később azonban látszott, hogy mindez nem lesz elég, így egy új kollaborációban gondolkodtak, ami végül Virgil Abloh segítségével meg is valósult. Az Off-White x AJ 2-esek novemberben startoltak el. Az alkotó az elmúlt évek egyik legsikeresebb sneaker tervezője volt, azonban sajnos a tavalyi év végén elhunyt. 

A designerről november utolsó napjáig nem lehetett tudni, hogy évek óta rákkal küzdött. A halála az egész világot megrázta, hiszen a streetwear kultúrában szinte nem volt ember, aki ne ismerte volna az ő nevét. Alig volt 41 éves, két gyermeket hagyott maga után, így elmondható, hogy még bőven tudott volna nagyot alkotni. Sajnos azonban mindez nem adatott meg neki, így az utolsó nevéhez fűződő kollekció, az Off-White marad az utolsó projektje.

Hol szerezhetőek be ezek a sneakerek?

A sneakereket természetesen a True to Sole webáruházában és a két budapesti üzletben is be lehet szerezni. A 100%-ban egyedi és márkás termékeket felsorakoztató webshopból számos egyéb kiegészítőt rendelhetünk, amiket 2-14 munkanap alatt kézhez is kaphatunk. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!