Kiborult Budapest főpolgármestere, miután egy szemtanú azt mesélte, hogy a 18 éves fiatalembert, aki a végső elkeseredettségében véget akart vetni életének, az arra autózók arra bíztattak, hogy ugorjon a Dunába. Karácsony Gergely azt kérte a budapestiektől, ha bajban lévő embert látnak, ne rontsanak a helyzetén, inkább segítsenek neki.  

Rendőröket riasztottak

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit 2022. május 18-án 18 óra 25 perc körül a Margit hídhoz riasztották, mivel onnan egy ember készült beugrani a Dunába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy járókelő vette észre

Fináncz Dominik éppen ebben az időben, munka után sétált hazafelé, amikor meglátta a Margit híd korlátjába kapaszkodó fiatalt. Azonnal látta, hogy nagy a baj, látszott, hogy a 18 éves fiú a mélybe akarja vetni magát.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Beszélgetni kezdtek

A fiatal férfi odasétált az elkeseredett fiúhoz és beszélgetni kezdett vele. Meghallgatta bánatát, biztató szavakkal próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, sőt, a rendőrök kiérkezéséig vele maradt.

Kidobták a szülei

„A barátnőmmel beszéltem telefonon, amikor megláttam a bajban lévő srácot. Egyből letettem, és mentem is hozzá. Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha lejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei” – mondta az eset után Dominik.

Bekiabáltak az autósok

Dominik a fiúval együtt várta a rendőröket. Azt mondja, közben a mellettük elhaladó autósok bekiabálása csak nehezítette a helyzetet. Üvöltöztek felé, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!”.

Megijedt a rendőröktől

Dominik szerint nem csoda, hogy amikor a rendőröket meglátta a srác, csak annyit mondott nekik, hogy „Lőjetek le!” Szerencsére a kiérkező járőrök megakadályozták a tragédiát.

Megszólalt a főpolgármester

Karácsony Gergely pénteki posztjában ezt írta az esetről: „Hiszem, hogy Budapest szolidáris város. Hiszem, hogy az itt élőt többsége képes szívén viseli a mások problémáit is. Hiszem, hogy az, ami a Margit hídon történt, egyedi eset. De ilyen soha nem történhet meg. Egyszer sem! Az arra haladók beszólásai akár egy emberi életbe is kerülhettek volna. Addig vagyunk emberek, ameddig emberségesek tudunk maradni”.

„Köszönet és hála”

„A 22 éves Fináncz Dominik tudta, hogy mit kell tennie. Szóval tartotta a fiatalembert, amíg kiért a segítség, megmentette őt. Köszönet és hála érte!” – írta a főpolgármester.

Ezt kéri a főpolgármester

Majd ezt kérte a budapestiektől: „Kérek minden budapestit, hogy ha bajban lévő embert lát, ne rontson a sorsán, ne sodorja veszélybe az életét, hanem próbáljon segíteni rajta, segítséget hívni. Ha pedig bárki kilátástalannak érzi az saját életét, az kérjen segítséget az ongyilkossagmegelozes.hu oldalon található elérhetőségek egyikén!”

Kórházba vitték

Végül a rendőrök időben érkeztek ki a Margit hídhoz, az elkeseredett fiút a vállánál fogva visszahúzták. Mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították a 18 éves fiatalt.

Ha segítség kell!

Ha úgy érzi, ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegélyszámot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegélyszáma: 116-111.

Kiemelt kép: Margit híd – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu