Lelépett egy csüngőhasú kövér malacka Szigetszentmiklóson és békésen eszegetett az utcán. Valaki lefényképezte, feltette a Facebookra és máris közbeszéd tárgya lett a duci malac. Volt aki kolbászt csinálna belőle, másoknak inkább egy csepeli politikus jutott eszébe a disznóról. Budapest környékén rendszeresen szöknek el állatok, volt amikor kengurut, emut vagy éppen struccot üldöztek az utcán.

Gyanús volt

Szegény szigetszentmiklósi malacka, nem is gondolta, hogy mennyi embert megindít és inspirál a jelenléte az utcán. A csüngőhasú malac pár nappal ezelőtt valahogy kereket oldott otthonról. Kiment az utcára, legelészett, turkált egy kicsit, amolyan malac módjára. Egy szemfüles férfinek gyanús volt a gazdátlanul, a járdán eszegető malacka, lőtt egy fotót, feltette a Facebookra azzal a szöveggel, hogy “keressük a gazdit”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Politikust láttak benne

A helyieket alaposan megindította a szökött malac. Volt aki ételt látott benne és felajánlotta, ha senkinek sem kell, ő szívesen feldolgozza. Mások tepertőt csináltak volna belőle, így jutott volna a tepertős pogácsából is szegény díszmalacból. Mások inkább az egyik csepeli fideszes politikusra asszociáltak, mások egy miniszter arcát véltek felfedezni a jószágban, megint másoknak erről csak egy ellenzéki böszme jutott eszébe.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Népszerű a malac

A megszökött csüngőhasú sorsa végül nem pecsételődött meg, mert előkerült a gazdája, aki megköszönte, hogy megtalálták a kismalacát, hazavitte és azóta is boldogan élnek. A csüngőhasú malacok amúgy nagyon népszerűek Magyarországon, sokan tartanak ilyen állatot kutya vagy macska helyett háziállatként.

Okos disznók

A kutatások szerint a disznók olyan szintű intelligenciával rendelkeznek, mint a hároméves gyerekek. Felismerik a tükörképüket, kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, egymás közt szervezett viszonyrendszerük van, hosszú távú memóriájuk remek, és képesek szoros kapcsolatot kialakítani az emberrel is. Játszani is szeretnek, hasonlóan, mint a kutyák, így nem meglepő, hogy egyre népszerűbbek a malackák.

Struccok az úton

Nem a szigetszentmiklósi csüngőhasú eltűnése az első eset, amikor különleges állatot keres a gazdi Budapesten és környékén. Emlékezetes történet az a 2020 februári sztori, amikor két strucc szökött el Esztergom-Kertvárosból egy farmról. Látványos struccfogó kaland lett belőle, mert az állatok még az autósforgalmat is megzavarták a környéken.

Felfordulást okozott az emu

A másik repülésre képtelen madár az emu. Ők is gyakran szöknek meg Budapesten és környékén. A fővárosi Róka-hegyen is láttak már az utcán békésen csipegető emut, de szaladt ilyen madár Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton is. Három éve az a madár is nagy rendetlenséget csinált. A csepel.info oldalon több fotó és videó is megjelent a felfordulást okozó madárról.

Itt a problémás emuról készült videó

Kenguru a 18. kerületben

Idén júliusban a 18. kerületben üldöztek egy kengurut. Őt eladásra kívánták, de az Ausztráliában őshonos rágcsáló nem várta meg az új gazdit, meglépett és az utcán, az autók között ugrabugrált. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Szigetszentmiklóson kóborló malacka – Forrás: Facebook