Három teherautó ütközött az M1-es autópályán, az agglomeráció peremén Bicskénél. Teljesen lezárták az egyik oldalt, a fenti képen is láthatóan óriási a torlódás. Amúgy jelenleg baleset nélkül is nehézkes a közlekedés az M1-esen a sok terelés miatt.

A baleset hétfőn délelőtt történt, egy ember életét vesztette, az autópályát Budapest felé teljes szélességében lezárták – közölte a rendőrség.

A három teherautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 33-as kilométerszelvényben ütközött.

Az útlezárás miatt Bicskénél leterelik a forgalmat a sztrádáról, és a 27-es kilométerszelvénynél lehet visszatérni az M1-esre.

Ahogy itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk az M1-esen balesetek nélkül is nehézkes a forgalom, ugyanis felújítás miatt terelések vannak.

Az M1-es autópálya összesen 71 kilométernyi szakaszon újul meg a Budapest és a Hegyeshalom felé vezető oldalon a jövő év végéig. A munka első jeleként megkezdik a terelés kiépítését, emiatt torlódásokra kell számítani – tájékoztatta a sajtót a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Elsőként az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 19-es és 31-es kilométerszelvények között, vagyis Biatorbágy és Herceghalom között kezdődött el az ideiglenes forgalomkorlátozás kiépítése 2019. augusztus 6-7. között, majd augusztus 13-15. között folytatódik Bicske és Tatabánya között.

A munkálatok idejére úgynevezett 2+1+1-es terelés kerül kiépítésre, aminek során a munkálatokkal érintett oldalon egy forgalmi sáv lesz járható, és egy forgalmi sáv az autópálya ellentétes oldalára kerül átterelésre. A munkálatok által nem érintett pályaoldalon a teherforgalmat a leállósávra terelik, mellette pedig a haladó sávot a személygépjárművek vehetik igénybe.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: MTI