A neten ismerkedtek meg, a 15 éves fiúnak öltözött lány becsomagoltatta a 11 éves Dorkával a cuccait és leléptek. Másnap a pécsi vasútállomáson találtak rájuk a rendőrök. Meghökkentő történet kiskamaszos szülőknek.

Nem is egy fiú, hanem egy annak öltöző, magát Krisztiánnak kiadó lány hódította meg a 11 éves csepeli kislány szívét. A jóhiszemű N. Dorottya teljesen összeomlott, amikor a rendőrségen megtudta a teljes igazságot – írja a Borsonline.hu.

A fiatalok az interneten ismerkedtek meg egymással. A 15 éves, Szlovákiában élő kamasz teljesen elcsavarta Do­rottya fejét, és arra is rávette, hogy szökjön el vele a családjától. Miután bőröndökbe bepakoltak, a gyerekek csütörtökön indultak el Csepelről, végül egy nappal később, a pécsi vasútállomáson találtak rájuk a rendőrök.

Amikor bevitték őket a helyi kapitányságra, a „fiú” hamis személyazonossággal állt elő. A rendőrök aztán levetették vele a bő kabátját, ekkor kerültek elő az igazolványai, amiből egy­értelműen kiderült, hogy egy lányról van szó – mesélte a fejleményeket a Borsnak az elcsalt kislány nagynénje, Brigitta.

Külsőre fiúnak tűnt, a felnőttek sem sejtettek semmit. A hír hallatán a 11 éves csepeli kislány teljesen összetört, a rendőrség épületéből is kirohant. Azóta jobban van, de a feldolgozás folyamatosan zajlik. A hangulata ingadozik, össze van még zavarodva szegény – tette hozzá a családtag.

A Bors kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: eljárás nem indult, a kérdéses személlyel a kislány önként távozott. Mint írták, az érsekújvári tininek az okmányai rendben voltak, csupán első kérdésre fiktív nevet diktált be. Végül a hozzátar­tozóját értesítették, aki érte jött és hazavitte.

A nagynéni elmondása szerint „Krisztián” azzal tömte Dorottya fejét, hogy bántják a szülei, nem szabad velük élnie, ő pedig segít neki majd mindenben.

Eredetileg Szlovákia volt az úti cél, de miután a szöktető értesült az óriási internetes figyelemről, inkább dél felé vették az irányt. Testiség egyébként nem volt a gyermekek között, az évekkel idősebb lány hangja és külseje alapján pedig nem tűnt fel Dorkának semmi furcsaság. Úgy tudjuk, a kislány szülei nem akarják annyiban hagyni a történ­teket.

Kiemelt kép: illusztráció