Esélye sem volt azoknak a demonstrálóknak, akik a kormányfő budai házánál szerettek volna tiltakozni: a rendőrség gyorsan közbelépett. Így most már lényegében egy légy sem juthat be az érintett útszakaszra.

Ezt tervezték volna

„Azért vagyunk itt most a Cinege úton a bajtársaimmal, mert eredetileg Orbán Viktor kilakoltatása címmel tüntetést, demonstrációt szerveztünk” – jelentette ki a különféle megmozdulásairól és akcióról ismertté vált Szabó Bálint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Aztán érkeztek a rendőrök.

A férfi – aki ellen több büntetőeljárás is folyik – azt mondta, az volt a szándékuk, hogy a kormányfő háza előtt zenés ébresztővel, illetve egy szimbolikus, kordonépítéssel vagy kerítéshúzással tiltakozzanak a kormány, illetve Orbán Viktor „személyes” politikája ellen. Később azonban rendőrök érkeztek a helyszínre, akik lezárták a területet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rendőrautók sora a helyszínen

Egyre nagyobb területet zárnak le

„A rendőrség azonban ezt a demonstrációt nem engedélyezte, abban a formában tudomásul nem vette, hanem a Cinege utat hermetikusan lezárta” – folytatta Szabó Bálint, megjegyezve, hogy a kormányfő házát már nem lehet megközelíteni, egyre több rendőr érkezik az utcába, és mind nagyobb területet zárnak le.

Mindenhol megjelentek

Követik Veszprémbe is

A férfi számításai szerint nagyjából ötven rendőr jelenhetett meg – a Blikk beszámolója szerint arról már nem beszélt, hogy hányan vannak a tüntetők. Noha a miniszterelnök Veszprémben tart beszédet, ez azonban nem zavarta, s fogadkozott: oda is követik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A lezárt utca

Tanácskozás az úton

Szabó Bálint egy hosszú Facebook-videóban is bejelentkezett

(Cikkünkben használt képeink az Itt az idő Facebook-oldaláról származnak.