Átment a piroson és a zebrán a gyalogosok közé hajtott egy autós Budapesten, erről videó készült. Centiken múlt a gázolás, az ámokfutó ráadásul behajtott a kereszteződésbe is, ahol majdnem balesetet okozott.

Sok a szabálytalanság

A környéken élők szerint naponta történik hasonló szabálytalanság. „A múltkor is a kisfiammal mentünk keresztül és akkor is az autó jött és majdnem elütött minket” – mesélte egy nő a Tények riportjában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyik eset követi a másikat

Az egészben egyébként az a legmegdöbbentőbb, hogy napi szinten történnek hasonló esetek, pár nappal ezelőtt itt, a BudaPestköryéke.huoldalán írtunk arról, hogy Pilisen haladt az az autós, aki elképesztő esetről számolt be. A központi lámpás kereszteződés irányába tartott épp, amikor zöldet kapott. Jobbra, kis ívbe kanyarodott, amikor balról felbukkant egy kocsi. A balról érkező kocsi a piroson hajtott át. Ha mindez nem lett volna elég, kis híján elütött egy biciklist és veszélybe sodorta a gyalogosokat is. Több személynek hátra kellett lépnie.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Továbbhajtott

Az autós a zebra előtt hirtelen fékezett, így végül nem ütötte el a kerékpárost, aki egyébként szabálytalanul áttekert a zebrán ahelyett, hogy tolta volna a biciklijét. A gyalogosoknak hiába volt elsőbbsége, nem engedte őket át. E helyett a gázba taposott, majd elhajtott a helyszínről.

Döbbenetes eset a Blahánál

Szintén portálunk számolt be róla, hogy egy szándékos manőver miatt hajtott zebrán átkelő gyalogosok közé egy sofőr Budapesten. A felfoghatatlan jelenetet egy fedélzeti kamera is rögzítette. 

Jobbra rántotta a kormányt

Az eset a Blaha Lujza térnél történt. Az ámokfutó a belső sávban haladt, majd váratlanul az Erzsébet körúti kereszteződés közepén gondolt egyet és elrántotta jobbra a kormányt. 

Túl nagy volt a sebesség

Mindezt egész nagy sebességgel tette, így ahhoz már késő volt, hogy a megfelelő sávba soroljon, ahelyett a gyalogátkelőre, a körút közepére érkezett meg.

Megdöbbent gyalogosok

A megdöbbent gyalogosok pedig nem győztek időben elugrani a kocsi elől – számolt be az esetről márciusban bpiautosok.hu, akik a mostani majdnem tragédiáról is közzétettek egy videót.

Videón a mostani eset:

Elsodorta a gyalogosokat

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról is, hogy durva baleset történt Budapesten, a Hungária körúton. Egy autós a tömegbe hajtott a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében. A helyszínre azonnal mentők és rendőrök siettek. A szemtanúk elmondása szerint több embert elgázolt. 

Ezt mondja a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán tett közzé egy videót a balesetről. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Kerepesi útra akart kanyarodni a sofőr, amikor felhajtott a járdára és elsodort öt gyalogost.

Két sérült

A balesetben ketten könnyebben megsérültek; őket a mentők a helyszínen ellátták. A gépjármű vezetője azt mondta a rendőröknek, hogy azért hajtott fel a járdára, mert rosszul lett. A mentők kórházba vitték a 27 éves sofőrt, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Öt gyalogost sodort el

A rendőrség közleménye szerint március 14-én reggel 8 órakor egy személygépkocsi a Hungária körútról kanyarodott a Kerepesi útra, amikor felhajtott a járdára és elsodort öt gyalogost. A balesetben ketten könnyebben megsérültek; őket a mentők a helyszínen ellátták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Videórészlet