Durva baleset történt Budapesten, a Hungária körúton kedd reggel. Egy autós a tömegbe hajtott a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében, állítólag rosszul lett a sofőr.

Tömegbe hajtott

Durva baleset történt Budapesten, a Hungária körúton kedd reggel. Egy autós a tömegbe hajtott a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében. A helyszínre azonnal mentők és rendőrök siettek. A szemtanúk elmondása szerint több embert elgázolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Ezt mondja a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán tett közzé egy videót a balesetről.A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Kerepesi útra akart kanyarodni a sofőr, amikor felhajtott a járdára és elsodort öt gyalogost.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Két sérült

A balesetben ketten könnyebben megsérültek; őket a mentők a helyszínen ellátták. A gépjármű vezetője azt mondta a rendőröknek, hogy azért hajtott fel a járdára, mert rosszul lett. A mentők kórházba vitték a 27 éves sofőrt, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Videó az esetről

Egymás hegyén-hátán

„8 óra 10 perckor történt, jöttünk a metrótól. Ott álltunk a zebránál, vártuk a zöld lámpát, amikor egyszer csak azt vettük észre, hogy egymás hegyén-hátán borulunk” – nyilatkozta a Borsnak az egyik gyalogos.

Egy fekete autó gázolt

„Hátranéztem, egy fekete autó arról jött, a Hungáriáról és felpattant a padkára. Elkezdtünk felállni és mindenki kérdezte, hogy ki milyen sérülést szenvedett. Aztán már itt volt a rendőrség” – mondta Katalin. A baleset helyszínén térfigyelő kamera vette fel, ahogy a fekete Volkswagen felhajt a padkára, amit a ZGL Media is közzétett.

Mentők és rendőrök a helyszínen

Részlet a ZGL Média videójából

Mentőautóban a sofőr

A nő hozzátette, egyedül a sofőrt ültették mentőautóba. Úgy tudja, az ijedtségen kívül a gyalogosok közül senki nem szenvedett komolyan sérülést. Egyedül egy fiú panaszkodott térdfájdalmakra

Vezetés közben lett rosszul

Az autót vezető férfi párja szomorúan mondta, hogy „sajnos vezetés közben rosszul lett, emiatt történt a baleset”. A 27 éves sofőrt kórházba vitték.

Öt gyalogost sodort el

A rendőrség közleménye szerint március 14-én reggel 8 órakor egy személygépkocsi a Hungária körútról kanyarodott a Kerepesi útra, amikor felhajtott a járdára és elsodort öt gyalogost. A balesetben ketten könnyebben megsérültek; őket a mentők a helyszínen ellátták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból