Egyre több autót szerelnek fel fedélzeti kamerával. Ezzel párhuzamosan megszaporodott azon felvételek száma is, amin felháborító dolgokat engednek meg maguknak egyes sofőrök. Az újabb megbotránkoztató felvételt megnézheted cikkünk végén.

A zebrán átkelőket veszélyeztette egy autós

Pilisen haladt az az autós, aki elképesztő esetről számolt be. A központi lámpás kereszteződés irányába tartott épp, amikor zöldet kapott. Jobbra, kis ívbe kanyarodott, amikor balról felbukkant egy kocsi. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több szabálytalanság is történt

A balról érkező kocsi a piroson hajtott át. Ha mindez nem lett volna elég, kis híján elütött egy biciklist és veszélybe sodorta a gyalogosokat is. Több személynek hátra kellett lépnie, írta a BpiAutósok.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Továbbhajtott

Az autós a zebra előtt hirtelen fékezett, így végül nem ütötte el a kerékpárost, aki egyébként szabálytalanul áttekert a zebrán ahelyett, hogy tolta volna a biciklijét. A gyalogosoknak hiába volt elsőbbsége, nem engedte őket át. E helyett a gázba taposott, majd elhajtott a helyszínről.

Kőbányán is volt egy felháborító eset

A videó másik felében az látható, ahogy a 10. kerületben egy kereszteződésben még csak nem is lassított egy fehér színű autó sofőrje ott, ahol muszáj lett volna. Az út mindkét szélén jól látható a STOP tábla. Ennek ellenére a kamerás autó előtt haladó jármű vezetője nagy lendülettel átment a kereszteződésen.

Ezek is érdekelhetnek!

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baj

Jobbról éppen érkezett egy autó. Ő azonban időben észlelte, hogy nem adták meg neki az elsőbbséget. Lefékezett, átengedte maga előtt a szabálytalan autóst, így nem ütköztek össze.

A razziák ellenére sok a szabálytalanság az utakon

Október 9-15. között fokozott közúti ellenőrzéseket tartottak hazánk útjain. “Focus on the road”, magyarul figyelem az úton elnevezéssel indított egy hétig tartó ellenőrző kapmányt a magyar rendőrség. Erre a ROADPOL nemzetközi akció keretein belül került sor.

Erre fókuszáltak a rendőrök

A zsaruk elsősorban azokat igyekeztek kiszűrni a forgalomból, akik úgy folytattak telefonbeszélgetést vezetés közben, hogy közben kezükben tartották telefonjukat. Arra is nagy energiát fordítottak a rendőrök, hogy a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekményeket is megelőzzék, megakadályozzák.

Több mint 50 ezer járművezetőt ellenőriztek

Az 51 951 ellenőrzött járművezető közül 1914-en tartották menet közben kezükben a mobiltelefonjukat. 27 esetben más kommunikációs eszköz használata miatt intézkedtek az egyenruhások. Ez azt jelenti, hogy az ellenőrzött sofőrök 3,7%-a bukott le telefonálás vagy más tiltott eszköz vezetés közbeni használata miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fent taglalt esetekről készült videó

Kiemelt kép: Balesetveszélyes helyzet Pilisen – Forrás: BpiAutósok