Dr. Bősz Anett a közösségi oldalán közzétett posztjában tisztázta, mi a helyzet valójában a Biodómmal. Kategorikusan cáfolta, hogy összeomolhat a Biodóm. Szerinte van megoldás a kialakult helyzetre.

Nem fizeti tovább a főváros a félkész Biodóm fűtését

A 38 tonnás építmény szerkezetkész állapotban van, mégis temérdek pénzt kelen rá költeni, hogy használni is lehessen. A befejezésre nincs pénze a fővárosi önkormányzatnak. Budapest a napokban jelezte: nem képes fizetni a százmilliós nagyságrendű fűtési költségét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeomolhat?

A Biodóm temperálása még nem kezdődött el annak ellenére, hogy a fűtési szezon kezdetét vette. A Fővárosi Önkormányzat ugyanis nem fizeti a jelen állapotában hasznavehetetlen építmény számláit. Ennek kapcsán olyan hírek láttak napvilágot, hogy az építmény összeroskadhat, beázhat, ha nincs felfűtve a Biodóm egy minimális hőfokra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a főpolgármester-helyettes

Dr. Bősz Anett néhány órája közzétett egy bejegyzést a Facebook-oldalán. Ebben egyértelműen cáfolta, hogy attól kellene tartani, hogy összeomlik az épület. „A Biodóm nem omlik össze!” – írta.

Helytelenek a sajtóinformációk?

A főpolgármester-helyettes szavai szerint tévesek azok a sajtóinformációk, amelyek szerint összeomolhat a Biodóm. “Az épület üzemeltetését a szokásos rend szerint látjuk el.

A témában további sajtónyilatkozatot nem kívánunk tenni” – írta Dr. Bősz Anett.

A főpolgármester-helyettes posztja

Ez lehet a megoldás

Az eddigi fűtéstechnológia nagyon költséges volt, így más megoldásban kell gondolkodni. A Széchenyi Fürdő hulladékvize is elég ahhoz, hogy télen tartósan, 14 fokon lehessen tartani az épületet. Ezt az értéket az állagmegóvás miatt kell elérni.

Bősz Anett részleteseben beszélt a Biodóm körüli balhé kapcsán az ATV-ben