Ma, mikor már mindent a mobilunkkal csinálunk, teljesen megszokott, hogy nincs nálunk fényképezőgép, hanem a mobilunkkal készítünk képeket is. Ez annak fényében, hogy a telefonok felbontása nagyon jó, teljesen normális.

A sok képet viszont rendszerezni és tárolni kell, enélkül ugyanis a képeink könnyen elveszhetnek, ha valami történik a telefonunkkal. Most néhány nagyon hasznos alkalmazást nézünk meg a vaszonkep.hu segítségével.

Miért fontos rendszerezni a telefonunkon lévő képeket?

Mivel minden képet gyakorlatilag a mobilunkkal készítünk, így nagyon sok kép lehet egyszerre a telefonunkon. Ha bármi történne az eszközzel, ezek a képek elvesznek, mivel ma már ritkán hívunk elő fotókat. Sokan abban a tudatban vannak, hogy felesleges előhívni a képeinket, mivel úgyis megvannak a telefonunkon, de sajnos sokszor történhet baleset az eszközzel.

Másik fontos pont, hogy egy-egy családi kirándulás alkalmával mindenki készít képeket, így ha keresünk egy képet, több eszközt is végig kell böngésszünk, ha azonban rendszereznénk őket, akkor elég lenne ott megkeresni a képeket.

Rendszerező appok

Több olyan app is van már, ahova nem csak egy adott eszközről lehet a képeket feltölteni, hanem akár meg is oszthatjuk. Így több eszközről is feltölthetjük a fotókat, ezzel minden képet egy helyen kezelhetünk.

Google Fotók

Talán az egyik legismertebb app. Ennek az alkalmazásnak mindegy, hogy milyen rendszer van a mobilunkon, ezáltal tényleg minden eszközzel használhatjuk. Be lehet állítani, hogy a készített fotók egyből felhőbe kerüljenek, így biztos az extra mentés minden esetben. A legjobb benne, hogy bárkivel megoszthatjuk a képtárunkat, akinek van Google fiókja. Megoszthatunk emellett külön-külön mappákat is, ha csak arra van szükség egy-egy projekthez.

A használata nagyon egyszerű. Minden mobilra le kell tölteni az alkalmazást és létre kell hozni egy-egy gyűjteményt. Ebbe fel kell tölteni és meg kell osztani azzal a személlyel, aki később asztali gépen kiválogatja a képeket. Így valakinél meg lesz az összes kép, könnyen rendszerezheti azokat és rendelhet egy vászonképet belőlük például a vaszonkep.hu oldalról.

Flickr

Ezen 1000 fotót tudunk tárolni, de okos keresést is ígér az alkalmazás. A képeket bármilyen eszközről elérhetjük, illetve automatikus feltöltést is be tudunk állítani. 

Slidebox

Albumokat hozhatunk létre és a képeket felfelé húzva kukába dobhatjuk őket. A képek törlése nagyon könnyű vele. Először viszont nem törli, csak egy erre kijelölt mappába helyezi őket. A létrehozott albumok a telefonunkban valós albumként jelennek meg. Ez az alkalmazás inkább a szortírozásban lehet hasznos.

Ha sokat fotózunk a mobilunkkal, akkor hasznosak lehetnek a rendszerező appok, hiszen akár fotókönyv- vagy vászonképrendelésnél sokkal egyszerűbb lehet a képek keresése.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 15. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.