Vajon létezik-e olyan tökéletes biztonság, amely minden szempontból kielégíti az igényeinket, elvárásainkat, s azt tudjuk mondani rá, hogy na, igen, ezzel pontosan meg fogjuk tudni valósítani azt a védelmi szintet, amelyet terveztünk.

Nos, a titok, illetve a válasz alighanem nem egyetlen dologban rejlik, hanem abban, hogy tudunk-e struktúrában gondolkodni.

Kezdjünk egy kamerával!

A DEFLOC Hikvision kamerái és rendszerei lehetőséget kínálnak arra, hogy szemmel tartsuk a házunk táját. Mindezt persze úgy, hogy nekünk nem kell feltétlenül személyesen ott lennünk, de még az sem feltétel, hogy az adott pillanatban jelen legyünk. Persze nem találtuk fel az időutazást, ám a visszanézhető felvételek képesek utólag is válaszokat adni bizonyos kérdéseinkre.

Ránézhetünk, hogy a gyermekünk időben hazaért-e az iskolából, ellenőrizhetjük, hogy idős, beteg szerettünkkel minden rendben van-e, míg mi távol vagyunk. De azt is csekkolhatjuk, hogy a takarítónő mikor érkezett, illetve távozott tőlünk, azaz elvégezte-e valóban rendesen a dolgát.

Egy kamerával azt is kontroll alatt tarthatjuk, hogy ki áll éppen a házunk előtt, csengetve, hogy bejusson hozzánk. Ha otthon a gyerekek bizonytalanok afelől, hogy a bárány vagy a farkas ácsorog fehér lábakkal az ajtó előtt, akkor elég ránézni a kamerák képeire a biztos tudáshoz.

Egy kamera elrettentően hat már a jelenlétével is az ügyeskedők, besurranó tolvajok, szélhámosok vagy betörők számára, de emellett a saját kontrollunk mértékét is megnöveli annyira, hogy számos szituáció teljes biztonsággal kezelhetővé válik.

A riasztórendszer is elkél

Előfordulhat, hogy az elrettentő kamerák ellenére olyan csábító, zsíros falatnak tűnik a bűnözők számára az otthonunk, hogy így is nekiveselkednek a projektnek, hogy így vagy úgy, de kikanyarintsák a maguk részét a tortánkból. 

Ha nem szeretnénk belenyugodni a kiszolgáltatottságba, akkor foganatosíthatunk olyan lépéseket, mint a riasztórendszer telepítése, amelyet egészen biztos, hogy nem fogunk megbánni.

Egyszerűen nagyszerű 

Időnként, amikor az innovációk és modern technológiák kápráztatják el a tekintetünket, megfeledkezünk arról, hogy nem szabad csak nagyban, hanem kicsiben is kell gondolkodni! Hogy mit jelent ez ebben a viszonylatban?

Azt, hogy gondoskodjunk olyan alapvető biztonsági feltételekről is, mint amilyen például a világítás. Ne tegyük lehetővé, hogy a betörők teljesen láthatatlanná válva jussanak be az ingatlanunkba, ehelyett világítsunk meg minden sötét zugot, s éljünk a mozgásérzékelős modellek előnyeivel is. A nyílászárók területeire különösen fordítsunk figyelmet.

Apropó, nyílászárók. A jó minőségű, modern ablakok, valamint az erős biztonsági ajtók, illetve a nehezen kinyitható biztonsági zárak alapvető kérdésnek számítanak, amennyiben a lehető legmagasabb szintű biztonság kialakítása a cél. Ne feledkezzünk meg ezekről sem!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: defloc.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.