Tényleg senkinek sem hiányzik 2 milliárd forint, amit a soha meg nem épült piliscsabai új tűzoltó laktanyára költöttek? A torzó ott áll az erdőben, erre Hadházy Ákos országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet. Biztosan valaki aláírta a pénz kiutalását, valakinek ellenőriznie kellett a pénz felhasználását. Ezt hűtlen kezelésnek hívják és ha akarnák, a közpénz, a közös pénzünk eltapsolásának lenne felelőse. Az országgyűlési képviselő szerint a szálak egy korábbi fideszes politikushoz vezethetnek.

2,2 milliárdért soha nem készült el

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő legújabb posztjában bemutatta a Piliscsaba melletti erdőben álló, soha át nem adott, mert el sem készült új tűzoltólaktanyát, amely a helyi tábla felirata szerint 2,2 milliárd forintba került az adófizetőknek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Egy fideszes képviselőhöz vezethetnek a szálak

“Nem világos, hogy mennyi pénzt csesztek el erre a soha el nem készülő remekműre, 1 milliárdot biztosan. A gyönyörű munka kivitelezője egy felszámolás alatt álló cég”, ami elvezet egy korábbi fideszes politikus által vezetett több milliárdos vagyont kezelő alapítványig” – írja Hadházy Ákos a posztjában, amit teljes terjedelmében a cikkünk alján olvashatsz el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hadházy Ákos a piliscsabai torzónál

Forrás: Facebook

Torzó lett a 2 milliárdból

A képviselő információi szerint, az új piliscsabai tűzoltólaktanya építéséhez az EU-s pénzt a Belügyminisztérium nyerte el a kormánytól, még 2016-ban. Akkor 390 millióból tervezték megépíteni, mostanra viszont a helyszínen látható tábla szerint ez az összeg már 2 milliárdra emelkedett, az épületből pedig csak egy torzó maradt. Mivel a 2015-2020-as támogatási időszaknak már minden utolsó határideje lejárt már, ez a projekt vélhetően már nem fog tudni megvalósulni.

Valaki aláírta a pénz kifizetését

Hadházy Ákos szerint az is kérdéses, hogy hány forintot fizettek ki valójában. A táblán ugyanis 2,171 milliárd forint áll, azonban a hivatalos pályázati oldalon ennek csak a fele látszik, azt a pénzt viszont már ki is fizették. 840 millió előleget már felvett valaki, a többit 2023 márciusában, mintha kész lenne az egész. Vagyis valaki aláírta a pénzek kifizetését.

Nem arra ment a pénz, amire kellett volna

A képviselő arról is ír, hogy a palyazat.gov.hu oldalon kétszer szerepel ugyanaz a projekt, ami már nagyjából lefedné a tábla összegét, vagyis teljesen zavaros a piliscsabai új tűzoltólaktanya ügye. Egy dolog biztosnak látszik: a pénz megint nem arra ment, amire kellett volna. Sok százmillióból egy torzó maradt az erdőben, pedig a biztosan kifizetett 840 millió forintot milyen hasznos dolgokra is el lehetett volna költeni Piliscsabán. Most pedig ott áll egy betonmonstrum az erdőben.

Hol a pénz?

“Akárhogy is, szemmel láthatóan nem érdemes Piliscsabán játszani a tűzzel, mert itt nem egyhamar lesz tűzoltó laktanya” – írja Hadházy, majd így folytatja: “A közbeszerzést a 2016-os projekt indulás után négy évvel írták ki. A nyertes egy Falcon Global Zrt nevű cég lett, ami viszont már felszámolás alatt áll.” Ezek után joggal merül fel a kérdés: Hol a pénz?

Fideszes szálak

A képviselő szerint a tulajdonosi lánc végén egy Márvány Vagyonkezelő Alapítvány állhat, amelynek kurátora egy volt veszprémi fideszes képviselő. Az alapító okirat szerint az alapításkor 2.2 milliárdot tettek az alapítványba, de a legérdekesebb most jön, hogy miért hozták létre alapítványt:

Vagyon folyamatos gyarapítása

Az alapítóokirat szerint „Az alapítvány célja a rendelt vagyon egységének megőrzése, a vagyon folyamatos gyarapítása, a kedvezményezett(ek) anyagi jólétének, vagyoni biztonságának a hosszú távú, generációkon átívelő biztosítása, és az erre alapozott magas színvonalú életvitel biztosítása, ideértve különösen az alábbi szolgáltatásokat: egészségügyi szolgáltatások, kulturális programokon való részvétel, utazások, étkezések, ruházat, divat, eszközök és berendezési tárgyak, közlekedés, járművek, egyéb életszínvonalat biztosító illetve növelő vásárlások és szolgáltatások. Mit lehet ehhez hozzátenni: krvnytkt” – írja posztjában Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő.

Hol van az adófizetők pénze?

A meg nem épült laktanya annak a programnak a része, amelynek keretében egy luxus levéltári archívumot is felépítettek a piliscsabai erdőségben. Nagy kérdés, hogy miért nem vizsgálja senki, hogy hová tűnt el az a rengeteg kifizetett pénz, amelyből Piliscsabán tűzoltó laktanyát kellett volna építeni. Miért áll felszámolás alatt az a cég, amely felvette a pénzt a laktanya megépítésre? Hová tűnt a cégből a pénz? Hol az adófizetők pénze? A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Itt van Hadházy Ákos posztja

Kiemelt kép forrása a feni Facebook-poszt