Az elmúlt napokban ismét megmutatta a foga fehérjét a tél, van, ahol 30-50 centiméternyi hóréteg alakult ki.

Elő a szánkóval!

Bár Budapesten jelenleg nincs szánkózásra alkalmas hóréteg, ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a szánkózásról. A közelben akad több olyan helyszín is, ahová megéri felkerekedni, és akár egy egynapos kirándulásra elutazni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Irány a Mátra!

Aki igazán szeretné átélni a tél hangulatát, annak érdemes ellátogatnia a Mátrába. Mátraszentimrén, Mátrafüreden és Mátraházán is vannak elkülönített pályák kifejezetten szánkózni vágyóknak. A Mátrában 30-50 centiméter vastag a hótakaró.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem zárják le a Kékestetőt

A legutóbbi hétvégén útzárat vezettek be, mivel fakidőlésektől tartottak a szakemberek. Azóta már feloldották az útzárat, és nincs tervben, hogy újra bevezessék. A hegyekbe látogató kirándulóktól azt kérik, hogy legyenek körültekintőek, és lehetőség szerint vegyék igénybe a tömegközlekedést.

A Bagolyirtás az egyik legjobb választás lehet

Mátraszentimréhez tartozik hivatalosan az az üdülőrész, amit Bagolyirtásként lehet megtalálni a térképen. Régen itt egy sípálya üzemelt, de már nem működik, így szánkóval is lehet csúszkálni ezen a területen.

Itt található a Bagolyirtás

Másfél órányi autóútra van

A Bagolyirtás körülbelül másfél órányi autóútra van az útviszonyoktól és a forgalomtól függően. Még ennél is közelebb van Mátrafüred, ahol két szánkópálya is található. Tömegközlekedéssel is el lehet jutni a Mátrába, Budapest szívéből 2-3 órányi utazási idővel kell számolni.

Mátraházán is van hó

Mátraházán a kijelölt parkolóhelytől a sárga háromszög jelzést kell követni. 330 métert kell megtenni gyalog, amire el lehet jutni a szánkópályáig. A legmagasabb pontja 710 méterrel van a tengerszint felett.

Dobogókő van a legközelebb

Érdemes lehet célba venni akár Dobogókőt is, ahol már pénteken is többen szánkóztak. A menedékház webkamerájának képei alapján ott is összefüggő hóréteg alakult ki. Autóval akár 45 perc alatt ott lehet lenni, míg tömegközlekedéssel 1,5-2 órával kell kalkulálni.

A Nagy-Hideg-hegy is jó célpont lehet

Körülbelül 8-12 centiméternyi hóréteg van most a Nagy-Hideg-hegyen, ahová autóval érdemes menni. Az út másfél óra a főváros középpontjától számítva. A szánkópálya a Királyréten található.

Bánkúton is lehet szánkózni

Bánkútra is érdemes lehet ellátogatni, ahol szintén kellő mennyiségű hó található a szánkózáshoz. Autóval 2,5, míg tömegközlekedéssel legalább 3,5 órányi utazással kell számolni. Érdemes korán indulni, hiszen még mindig hamar sötétedik. A Bánkút Síklub arra kéri a Bánkútra autóval érkezőket, hogy a bánkúti parkoló után 400 méterre található Csanálosi parkolót használják.

Sípályán tilos szánkózni!

Fontos, hogy a hazánkban található kijelölt sípályákon tilos szánkózni. Ez igaz azokra a sípályákra is, amelyek egyelőre még nem nyitottak ki, mint például az eplényi sípálya, mivel ezek a pályák jelenleg munkaterületnek számítanak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív