Három Nógrád megyei településen okozott gondot a nagy mennyiségű, lezúduló esővíz pénteken. Patakok léptek ki a medrükből, ilyet még a helyiek sem nagyon láttak. Még szerencse, hogy a katasztrófavédők gyorsan érkeztek és mindenkinek segítettek. Fotók a helyszínről

Hömpölygött a víz

Szarvasgedén a Kossuth, illetve a Béke utcában hömpölygött az úttesten a víz. A körülbelül negyven centiméter mély vízben több gépjármű is elakadt. A pásztói hivatásos tűzoltók kézi erővel segítették az autók továbbhaladását. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Betört a patak a kertbe

A településen több lakóház kertjébe is betört a heves esőzés miatt megáradt patak vize. Itt a pásztói egységek, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei homokzsákok kihelyezésével védik az épületeket. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A korábban békés patakocska medre is megtelt

Fotó: Kapás Márton tű. főhadnagy

Hirtelen sok eső esett

Ecsegen, a Széchenyi úton a hirtelen lehulló csapadékvíz miatt ötven ingatlan került veszélybe. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a település önkormányzatának dolgozóival közösen, egy munkagép segítségével, árkolással védték meg az épületeket. 

Segítettek a katasztrófavédelmisek

Fotó: Kapás Márton tű. főhadnagy

Elöntötte az udvart

Salgótarjánban, a Szécsényi úton a vízelvezető árkokból kilépő csapadékvíz elöntötte több családi ház udvarát. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói szivattyú segítségével átemelték a vizet az elvezető árok kocsibejáróin és eltávolították azt a kertekből. A három település egyikén sem kellett elhagynia az otthonát senkinek, személyi sérülés egyik esetben sem történt. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: A katasztrófavédelem helyszíni felvétele – Fotó: Kapás Márton tű. főhadnagy