A budaörsi rendőrök órákon belül elfogták a tinédzsert. A gyanú szerint osztálytársát rabolta ki a 15 éves lány.

Megfenyegette áldozatát

A Budaörsi Rendőrkapitányságon 2021. április 8-án egy 14 éves lány tett feljelentést. Elmondta a rendőröknek, hogy kora délután Budaörsön futott össze ismerősével, aki megfenyegette, ha nem ad neki azonnal pénzt és nem lesz vele együttműködő, leszúrja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késsel fenyegetőzött

Zsebébe nyúlt, a nála lévő kést megmutatta a sértettnek, nyomatékosítva ezzel ígéretét. Az áldozat a fenyegetés hatására 5500 forintot adott át a lánynak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ezek is érdekelhetnek:

Elfogták rendőrök

A rendőrök a bejelentést követően felkutatták az elkövetőt, pár órával később már érdi otthonában kutatást tartottak, ahol a pénzt, valamint a sértett megfélemlítéséhez használt kést is megtalálták, lefoglalták.

15 éves lány az elkövető

A budaörsi rendőrök a 15 éves lányt rablás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nemrég a HÉV megállóban raboltak ki egy nőt

Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt munkába indulva, zenét hallgatva és telefonját babrálva várakozott a szigethalmi megállóban a 42 éves helyi nő, amikor 2021. március 5-én 5 óra 20 perc körül egy férfi lépett mellé. „Elnézést” – közölte, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte. A nő próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta, és tulajdonosával együtt a sínekre húzta. 

Megbotlott és elesett

A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába ordítozott segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe – későbbi elmondása szerint – nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak, írta meg akkor a Police.

A támadó elmenekült a helyszínről

Míg a sértett rendőrt hívott, támadója elmenekült a helyszínről, a közeli szántóföld felé szaladt. A szigetszentmiklósi rendőrök személyleírást kaptak a támadóról, a menekülési útvonalra is kiterjesztett helyszíni szemlén pedig találtak egy piros sapkát és egy bélelt kabátot – a sértett által leírt támadó is ilyet viselt.

Forrónyom

Meglett a táska is, a szántóföldön hevert eldobva, a benne lévő értékek (bankkártyák, igazolványok, gépkocsi indítókulcs, pénztárca) hiánytalanul megkerültek. Az összegyűjtött információk és a ruhadarabok alapján a rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig. Előállítását követően 16 órakor már kihallgatása zajlott.

Beismerő vallomást tett

M. János nem tett panaszt gyanúsítása ellen, beismerő vallomásában megbánásról és arról beszélt, nem volt teljesen önmaga. Elmondása szerint az előző éjszakát kristály szívásával töltötte, bele sem gondolt, mit csinál. Menekülés közben jött rá, hogy mit tett, eldobta a táskát, a sapkát és a kabátot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu