Orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát  egy férfi, hogy bejusson a lakásokba és onnan értéktárgyakat tulajdonítson el. A szélhámost letartóztatták.  

Egy férfi még 2018. július 16-án délután trükkös módszerrel jutott be Budapest III. kerületében, egy Kunigunda útjai lakásba.

 A férfi önkormányzati dolgozónak adtak ki magát, és azt állította, hogy azért küldték ki őt, mert a mellettük lévő építkezés miatt keletkezett kárukat megtérítik, de előtte fel kell mérnie a lakásban a hibákat. A férfi lefotózta a repedezéseket a falon, majd egy pohár vizet kért. Ekkor a sértett után ment a konyhába, és az asztalon lévő pénztárcából ellopott közel 50 ezer forintot, majd távozott.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi több hasonló bűncselekményt követett el, majd a kamerafelvételek és a személyleírások alapján azonosították a 41 éves budapesti K. Krisztiánt. Az ellene kiadott elfogatóparancs alapján 2019. március 26-án Budapest III. kerületében, a Római téren elfogták és előállították.

K. Krisztián 2018 júliusától elfogásáig 20 idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt Budapesten. A férfi orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, így jutott be a sértettek lakásába, majd a figyelmüket elterelve értékeket, főleg pénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben.

A III. kerületi nyomozók K. Krisztiánt 20 rendbeli lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. K. Krisztián azóta letartóztatásban van.

Kiemelt kép: illusztráció