Nem hittek a szemüknek a Kerepesi úton haladó autósok, akik végignézték, amint egy szemből érkező BMW az összetört szélvédőjébe szorult gyalogossal több száz métert furikázik.

Szerdán este hét óra körül a kocsi a zebrán elgázolta a férfit, de a sofőr megállás és segítségnyújtás helyett inkább megkocsikáztatta súlyosan sérült ifjú áldozatát. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Üllőről indult hazafelé, Budapestre a szolgálati autójával egy Pest megyei nyomozó, akinek egymás után két autós is jelezte, hogy láttak egy BMW-t, aminek a szélvédőjébe egy ember volt beszorulva. A nyomozó visszafordult és a Kerepesi úti gyorsétteremnél meg is találta az autót és az addigra kiszabadított, súlyosan sérült áldozatot. A fiatal férfi eszméleténél volt, de fájdalmakra panaszkodott.

 „A BMW sofőrje a behajtani tilos táblát semmibe véve begurult egy közeli gyorsétterem parkolójába. Két utasával kihúzta a szélvédőbe szorult gyalogost, és a földre ültette. Ezután kihajtottak a parkolóból, majd félreálltak, itt talált rájuk a rendőr” – mondta a Blikknek az egyik szemtanú.

Az áldozat gyanútlanul ment át a zebrán, amikor elgázolták. Jelenleg súlyos állapotban van, több csontja eltört és belső sérülései is vannak a férfinak. Hónapokig tart majd, mire felépül.

A rendőrség a gázolót és két társát őrizetbe vette. A szonda szerint egyikük sem fogyasztott alkoholt, a sofőr pedig nem tudott magyarázatot adni az ámokfutására.

Kiemelt kép: illusztráció