Számtalan olyan apró lépés létezik, amelyeket ha beépítesz a mindennapjaidba, akkor sokat tehetsz a környezetedért. Az egyik ilyen például a nejlonzacskó kiváltására hivatott vászontáska használata bevásárláskor, amelyekből némi textilfesték, gomb és anyagmaradék felhasználásával akár te magad is megalkothatod a saját egyedi darabjaidat.

Előkészületek

Akár új, akár használt anyagon dolgozol, első lépésként mindenképpen mosd és vasald ki! az öblítő használatát viszont közben kerüld! Miután ezzel megvagy, készítsd elő a munkafelületet, legyen száraz és tiszta! A festendő rész alá pedig helyezz egy újságot, nehogy a festék átüssön a vékonyabb textilen!

Aztán következhet a festés a Birdo Shop krétafesték kínálatában kapható rendkívül kiadós, magas pigmenttartalommal rendelkező La Pajarita krétafesték toll segítségével, amelyet mi leginkább azért is preferálunk, mert sokkal határozottabb vonalak húzhatók vele, mint az ecsettel! 

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a termék sűrű állaga és magas pigmenttartalma miatt a festendő felület sem igényel különösebb előkészítést. Ráadásul még nagyon gyorsan is szárad: felülettől függően 10-15 perc alatt megvan, de biztos, ami biztos alapon, érdemes a használatbavétel előtt legalább egy napot várni. 

Majd miután ezzel megvagy, fixálni kell a festéket, amelyhez a La Pajarita textil médium tökéletesen ideális. A felvitele kétféleképpen lehetséges: keverheted a festékhez is egy az egyhez arányban, amelyet követően csak fel kell kenni, és máris kész van, vagy a festett felületet utólag lekenve tudod rögzíteni a festéket. 

Már csak egy dolog van hátra: a hőkezelés

Ahhoz, hogy mosásállóvá váljon a minta, a már száraz festéket vasalóval rögzíteni kell az anyagba. Fontos azonban, hogy nem közvetlen a mintát kell melegíteni, hanem kifordítva az anyagot, annak a hátoldalát. Voilá, máris kész az egyedi bevásárlótáskád, amely ellenáll majd a mosásnak!

Miután megtörtént a vasalás, mosd ki a vászontáskát kímélő mosószerrel, befelé fordítva, 60 fokon! Persze csakis akkor, ha a választott anyag engedi. Amennyiben nem, akkor választhatsz alacsonyabb hőfokkal üzemelő programot is.

Abban az esetben, ha nincs kéznél vasaló, akkor ezt a lépést akár ki is hagyhatod. A Birdo Shop krétafesték tollát ugyanis kárpitra ugyanúgy lehet használni, így nagy az esélye annak, hogy vasalás nélkül is megőrzi majd a tartósságát. 

Miért ne vonhatnád be a gyerkőcöket is a folyamatba?

Ha szeretnéd, hogy a gyermekeid is kedvet kapjanak a vászontáska használatához, akkor érdemes lehet őket is bevonni a folyamatba, és hagyni, hogy dekoráljanak. Vagy ha ahhoz még túl picik, akkor akár részt is vehetnek a minta tervezésében, esetleg a festék „pamacsolásában”. 

Reméljük, hogy téged is megihletett a mai cikkünk, és szebbnél szebb egyedi vászontáskák születnek majd a két kezed által.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a birdo.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.