Agglomerációs településeknek is jut az EU ingyenes wifijéből. Budapest környékén Alsónémedi, Csömör, Fót, Mogyoród, Nagykovácsi, Pilisszentiván, Tököl, Üllő és Veresegyház kapott 5 millió forint értékű támogatást.

Az Európai Bizottság kihirdette a második – idén áprilisi – pályázati felhívás eredményét, ebben a körben a több mint 10 ezer pályázó település közül 3400-at választottak ki, köztük több magyar települést.

A nyertesek önkormányzatai wifi-pontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Magyarországon 63 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (körülbelül ötmillió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat, az agglomeráción belül Alsónémedi, Csömör, Fót, Mogyoród, Nagykovácsi, Pilisszentiván, Tököl, Üllő, Veresegyház élhet a lehetőséggel.

A települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, amelyek a közterületeken telepíteni fogják a wifi-pontot, majd beválthatják a kapott utalványt.

Minden wifi-pontnak legalább 3 éven át kell üzemelnie, ingyenesen és reklámmentesen.

Az Európai Bizottság 2020 végéig további két felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek az első két körben nem nyertek. A következő pályázat meghirdetésére még idén sor kerül.

Kiemelt kép: BPK illusztráció