Gyermeket vár Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 32 esztendős unokája. A hírt a Buckingham-palota jelentette be szerdán.

Beatrix hercegnő várandós

Beatrix hercegnőt – András yorki herceg, a brit uralkodó harmadik gyermeke és volt felesége, Sarah Ferguson elsőszülött leányát – 2019 szeptemberében jegyezte el Edoardo Mapelli Mozzi 39 éves olasz ingatlanmágnás, akinek egy korábbi kapcsolatából már van egy kisfia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tavaly ment férjhez

Az esküvőt eredetileg tavaly májusra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt új időpont nyilvános kijelölése nélkül elhalasztották. Beatrix és Mozzi végül tavaly július 17-én házasodott össze a windsori királyi rezidencián, szűk családi körben és szinte titokban, hiszen a ceremóniát az udvar előre nem jelentette be.

12. dédunoka

A házaspár első gyermeke a 95 esztendős II. Erzsébet királynő tizenkettedik dédunokája lesz, egyben valószínűleg a második, aki az uralkodó néhai férje, az április 9-én, életének századik évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg halála után jön a világra.

Itt a bejelentés:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Meghan és Harry babája is nemsokára megszületik

Harry herceg és szintén várandós felesége, Meghan hercegnő második gyermekének érkezése néhány héten belül várható, nagy valószínűséggel Beatrix első gyermekének születése előtt.

Fülöp még jelen volt Beatrix esküvőjén

Fülöp herceg – aki 2017 őszén visszavonult a hivatalos közszerepléstől – még jelen volt Beatrix tavaly nyári esküvőjén, de ez volt az utolsó olyan nagy jelentőségű esemény a királyi családban, amelyen rész tudott venni. EZ IS ÉRDEKELHET: A magyar koronát is alaposan megnézte Budapesten II. Erzsébet királynő és a pénteken elhunyt Fülöp herceg

Kilencedik a trónöröklési sorban jelenleg

Beatrix hercegnő jelenleg a kilencedik a brit trónutódlási sorban, de a tizedikre kerül vissza, amint Harry és Meghan második gyermeke megszületik. Beatrix gyermeke a tizenegyedik lesz a trónöröklési sorrendben.

Harryék Amerikába költöztek

Harry – az uralkodó unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – Meghannal együtt tavaly felhagyott a királyi család magas rangú tagjaként ráháruló hivatalos feladatok ellátásával és a házaspár Amerikába költözött.

Megőrizték címeiket

Harry azonban megőrizte hercegi címét és hatodik helyét a brit trónutódlási sorban. Hercegnőként és az uralkodó unokájaként Beatrix is jogosult a “királyi fenség” megszólításra, de a királyi család hivatalos mindennapi tevékenységében ő sem vesz részt, polgári állása van: Beatrice York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöki tisztségét tölti be.

Beatrix testvére is nemrég lett édesanya

Beatrix húga, Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a szintén polgári származású 33 éves Jack Brooksbankhez. Első gyermekük, August Philip Hawke Brooksbank február 9-én született.

Zara Tindall is kisfiúnak adott életet

Másfél hónappal később Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája – az uralkodó egyetlen leányának, Anna hercegnőnek a lánya – egészséges fiúgyermeknek adott életet.

Bébibumm

A királynő így a már megszületett és a következő hónapokban érkező hercegi gyermekekkel együtt négy új dédunokának örvendhet az idén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: II. Erzsébet királynő – Forrás: Wikipédia