Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ismét feltűnt a fekete párduc – Szerbiában látták a titokzatos állatot, amely néhány hónapja az Alföldön okozott többször is galibát

Párduc Kiskunhalason

Az interneten ismét kering egy videó, amelyen állítólag egy fekete párduc szerepel, amelyet Szerbiában észleltek.

Szerbiában látták az állatot

A közösségi oldalak felhasználói legutóbb azt írták, hogy az állatot Vrbasban látták, amely mindössze 12 kilométerre fekszik Feketićtől, ahol a helyiek szerint szombaton bukkant fel az állat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vadőrt küldtek a területre

A tartományi felügyelet vezetője, Nemanja Ivanović az újabb videó megjelenése után beszélt a Telegraf.rs-nek, és elmondta, hogy a terepre egy vadőrt küldtek – írta a Blikk. A videó készítője azt mondta, az állat mozdulatlanul állt, és amint elővette a telefonját, a macskaszerű élőlény elszaladt. A vadőrök a bejelentés után azonnal a mezőre mentek, és a hétvége folyamán ellenőrizték a területet, azonban nem találtak nyomokat. Nem használtak drónokat és hőkamerákat, a csapatok úgy fésülték át a terepet, ahogy a körülmények megengedték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lassan halad a töltésen

Az új videón, amely állítólag Vrbas közelében készült, az látható, ahogy a fekete állat lassan halad át a töltésen, azonban egyelőre még nem sikerült megerősítést szerezni a felvétel hitelességéről.

Íme, a rövid videó

Forrás: Youtube.com

Lefényképezték a párducot

A BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott arról, hogy a július végén újra előkerült a fekete párduc. Egy nő a kislányával sétált a Zagyvaszántóhoz közeli réten, és mivel hobbi természetfotós, magával vitte a fényképezőgépét is. Séta közben azonban, körülbelül száz méter távolságból egy, a magyar réteken nem megszokott állatra lett figyelmes.

Nagyobb volt, mint egy macska

Mivel a macskaféle jóval nagyobbnak tűnt számára, mint egy házimacska, úgy gondolja, hogy a felfedezett állat egy fekete párduc lehetett – mondta akkor a hölgy.

Ismeretlen állat támadt a birkákra

Korábban a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt arról, hogy Kiskunfélegyháza és Bugac határában, 2021. december 24-én, karácsony első napján, Zana Viktor gazda állatait ismeretlen állat támadta meg. Az éjszaka során a ragadozó több mint másfél méter magas kerítésen ugrott át, majd az ólban lévő birkákból öt állatot megölt.

Néhány megmenekült

A megtámadott birkák egy része az udvar közepén álló halastó sekélyebb részébe menekült, ahová a ragadozó nem követte a prédáit. Az elhullott birkák feje, nyaka és a hátsó részei volt megtépve. Egy esetben a gyapjú le volt tépve a birkáról.

Újabb mészárlás

A mészárlás helyszínétől alig 200 méterre egy másik tanyán pár nappal később hasonló eset történt. Ott egy birkát pusztított el a ragadozó, több állatot megsebesített. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit, olyan csendben történt minden. Többen azért gyanakodtak a fekete párducra, mert az állatot néhány nappal korábban Kecskeméten és Ballószögön is látták, vagyis alig 20 km-re a birkapusztulás helyszínétől. Mivel a fekete párducok nagy területen vadásznak, nem lehetett gond pár nap alatt 20 kilométert bejárnia az állatnak.

Biztonsági kamera látta

Tavaly decemberben Kecskeméttől 50 km-re található Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy állampolgár bejelentés tett, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban. Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített. A rendőrök szakértők bevonásával a felvétel valódiságát és az állat fajtáját vizsgálták. Szakmai körökben szkeptikusak voltak a történtekkel kapcsolatban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kiskunhalasi párduc

Exit mobile version