Az interneten ismét kering egy videó, amelyen állítólag egy fekete párduc szerepel, amelyet Szerbiában észleltek.

Szerbiában látták az állatot

A közösségi oldalak felhasználói legutóbb azt írták, hogy az állatot Vrbasban látták, amely mindössze 12 kilométerre fekszik Feketićtől, ahol a helyiek szerint szombaton bukkant fel az állat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vadőrt küldtek a területre

A tartományi felügyelet vezetője, Nemanja Ivanović az újabb videó megjelenése után beszélt a Telegraf.rs-nek, és elmondta, hogy a terepre egy vadőrt küldtek – írta a Blikk. A videó készítője azt mondta, az állat mozdulatlanul állt, és amint elővette a telefonját, a macskaszerű élőlény elszaladt. A vadőrök a bejelentés után azonnal a mezőre mentek, és a hétvége folyamán ellenőrizték a területet, azonban nem találtak nyomokat. Nem használtak drónokat és hőkamerákat, a csapatok úgy fésülték át a terepet, ahogy a körülmények megengedték.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lassan halad a töltésen

Az új videón, amely állítólag Vrbas közelében készült, az látható, ahogy a fekete állat lassan halad át a töltésen, azonban egyelőre még nem sikerült megerősítést szerezni a felvétel hitelességéről.

Íme, a rövid videó

Forrás: Youtube.com

Lefényképezték a párducot

A BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott arról, hogy a július végén újra előkerült a fekete párduc. Egy nő a kislányával sétált a Zagyvaszántóhoz közeli réten, és mivel hobbi természetfotós, magával vitte a fényképezőgépét is. Séta közben azonban, körülbelül száz méter távolságból egy, a magyar réteken nem megszokott állatra lett figyelmes.

Nagyobb volt, mint egy macska

Mivel a macskaféle jóval nagyobbnak tűnt számára, mint egy házimacska, úgy gondolja, hogy a felfedezett állat egy fekete párduc lehetett – mondta akkor a hölgy.

Ismeretlen állat támadt a birkákra

Korábban a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt arról, hogy Kiskunfélegyháza és Bugac határában, 2021. december 24-én, karácsony első napján, Zana Viktor gazda állatait ismeretlen állat támadta meg. Az éjszaka során a ragadozó több mint másfél méter magas kerítésen ugrott át, majd az ólban lévő birkákból öt állatot megölt.

Néhány megmenekült

A megtámadott birkák egy része az udvar közepén álló halastó sekélyebb részébe menekült, ahová a ragadozó nem követte a prédáit. Az elhullott birkák feje, nyaka és a hátsó részei volt megtépve. Egy esetben a gyapjú le volt tépve a birkáról.

Újabb mészárlás

A mészárlás helyszínétől alig 200 méterre egy másik tanyán pár nappal később hasonló eset történt. Ott egy birkát pusztított el a ragadozó, több állatot megsebesített. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit, olyan csendben történt minden. Többen azért gyanakodtak a fekete párducra, mert az állatot néhány nappal korábban Kecskeméten és Ballószögön is látták, vagyis alig 20 km-re a birkapusztulás helyszínétől. Mivel a fekete párducok nagy területen vadásznak, nem lehetett gond pár nap alatt 20 kilométert bejárnia az állatnak.

Biztonsági kamera látta

Tavaly decemberben Kecskeméttől 50 km-re található Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy állampolgár bejelentés tett, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban. Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített. A rendőrök szakértők bevonásával a felvétel valódiságát és az állat fajtáját vizsgálták. Szakmai körökben szkeptikusak voltak a történtekkel kapcsolatban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kiskunhalasi párduc