Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Itt a bejelentés: teljesen lezárják Ausztriát, az oltottak sem mentesülnek az intézkedés alól

Woman in mask. Coronavirus theme. Lady by the window.

Az osztrák kancellár, Alexander Schallenberg és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter pénteken délelőtt tartottak sajtótájékoztatót, ahol bejelentették: hétfőtől 10 napra lezárják az országot.

10 napos lezárás

Ausztriában a koronavírus járvány miatt már korábban is több korlátozást bevezettek, azonban azok elsősorban az oltatlanokat érintették. Ezúttal viszont az oltottak sem mentesülnek az intézkedések alól. Az új rendelkezéseket a Kurier szerint az Osztrák Néppárt (ÖVP), Ausztria Szociáldemokrata Pártja (SPÖ) és a Zöldek is támogatták. 

Az életbe lépő szabályozások szerint: 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Meghosszabbíthatják

Az Index beszámolója szerint a korlátozásokat első körben 10 napra rendelték el, aztán majd az eredmények kiértékelésnek tükrében újabb 10 napra meghosszabbíthatják, vagyis legkésőbb december 12-én oldják majd fel a mostani intézkedést.

Ezért volt erre szükség

A kancellár azt mondta, azért volt minderre szükség, mert csökkenteni kell a kontaktok számát, annak érdekében, hogy aztán a családok együtt ünnepelhessék a karácsonyt.

Itthon szombattól kötelező a maszk a zárt terekben

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a november 18-i Kormányinfón, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a zárt terekben ismét kötelezővé teszik a maszk viselését.

Ekkor tetőzik a járvány

Mint megírtuk Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, hogy a járvány negyedik hulláma november végén, december elején tetőzhet. Akár már egy héten belül tetőzhet a járvány – tette hozzá. Érdemi védettséget csak és kizárólag oltással lehet szerezni.A kormány mindenkinek javasolja a harmadik oltás felvételét. 

Kötelező maszkviselés

A kormány úgy döntött, hogy kötelezővé teszik zárt térben a maszkviselést. Ez szombattól lesz érvényes. Vagyis a boltokban, színházakban, hivatalokban. Az iskolákban az igazgatók döntenek a maszkviselésről.

Védettségi igazolvány

A kormány arról is döntött, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az 500 főnél nagyobb rendezvényeket.

Kötelező oltás

Az egészségügyben a harmadik oltás felvételét is kötelezővé teszik, az államigazgatásban is készülnek ilyen lépésre – jelentette be Gulyás Gergely.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik

Exit mobile version