Csütörtök délután Gulyás Gergely a Kormányinfón ismerette a kormány legfrissebb intézkedéseit. A miniszter bejelentette, hogy a kormány szigorítja a járványügyi intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül…

Ekkor tetőzik a járvány

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, hogy a járvány negyedik hulláma november végén, december elején tetőzhet. Akár már egy héten belűl tetőzhet a járvány – tette hozzá. Érdemi védettséget csak és kizárólag oltással lehet szerezni.A kormány mindenkinek javasolja a harmadik oltás felvételét. 

Kötelező maszkviselés

A kormány úgy döntött, hogy kötelezővé teszik zárt térben a maszkviselést. Ez szombattól lesz érvényes. Vagyis a boltokban, színházakban, hivatalokban. Az iskolákban az igazgatók döntenek a maszkviselésről.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Védettségi igazolvány

A kormány arról is döntött, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az 500 főnél nagyobb rendezvényeket.

Kötelező oltás

Az egészségügyben a harmadik oltás felvételét is kötelezővé teszik, az államigazgatásban is készülnek ilyen lépésre – jelentette be Gulyás Gergely.

Oltási hét

Jövő héten oltási akcióhetet tartanak az átoltottság növelése érdekében. A miniszter azt mondta, jelenleg ötféle koronavírus elleni vakcina áll rendelkezésre, folyamatosan érkeznek a szállítmányok, rendelkezésre állnak a szükséges kapacitások. Öt fajta vakcina áll rendelkezésre. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a Szputyik elfogyott, így azt nem lehet kérni.

Ezt kérte a MOK

A Magyar Orvosi Kamara szerdai közleményében a következő intézkedéseket sürgette:

  • legyen kötelező a maszk minden zárt közösségi térben (bevásárlóközpontok, boltok, mozik, színházak stb.)
  • szüntessék be a tömegrendezvényeket, ne csak a szakmai orvoskongresszusokat
  • kössék tartalommal megtöltött védettségi igazolványhoz (megfelelő számú oltás felvétele hat hónapon belül) vagy friss negatív PCR-teszthez a belépést a nem létfontosságú helyekre (szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik)
  • támogassák a távmunkát, home office-t

131 halott

A legfrissebb adatok szerint szerdán 131 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így az elhunytak száma 32 645 főre emelkedett. 

606-an vannak lélegeztetőgépen

5969 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen és 10 767 új fertőzöttet igazoltak.

Budapesten kötelező lesz a maszkviselés

A Főváros vezetése elrendeli a Budapest közigazgatási területén zárt terekben a maszkviselést. A döntésről a közgyűlés jövő héten fog szavazni.

Budapesti gyógyfürdők

Szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal lesznek látogathatóak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: