A Főváros vezetése elrendeli a Budapest közigazgatási területén zárt terekben a maszkviselést. A döntésről a közgyűlés jövő héten fog szavazni.

Budapesti gyógyfürdők

Szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal lesznek látogathatóak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmi sem fontosabb az emberéleteknél

Az önkormányzat szerint – mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek -, „a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A kormány tétlensége miatt döntöttek így

Azt is írják: „a kormány tétlensége több, mint felelőtlenség; semmilyen politikai haszon nem származhat emberéletek veszélyeztetéséből.”

Drasztikusan nő a fertőzöttek száma

Közleményük szerint mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma, „így a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb”. Hozzáteszik: „hazánkban több, mint 30 ezer áldozatot követelt eddig a járvány, így a kormány tétlensége több, mint felelőtlenség. Semmilyen politikai haszon nem származhat emberéletek veszélyeztetéséből”.

Köszönik az együttműködést

A közlemény végén az önkormányzat megköszöni a budapestiek együttműködését, mert amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, nem kellett komoly büntetéseket kiosztani. Az intézkedés részleteiről nem írtak semmit.

A MOK közleménye

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleményt adott ki szerdán, amiben azt írták, hogy tombol a járvány, és a lélegeztetőgépre szorulók magas száma azt jelenti, hogy legalább másfélszer, de inkább kétszer ennyi súlyos állapotú beteg van, aki már intenzív ellátásra szorulna.

Ezt kéri az orvosi kamara

A kamara elsősorban sürgeti a kötelező beltéri maszkhasználatot, beszüntetnék a tömegrendezvényeket, „tartalommal megtöltött védettségi igazolványhoz” kötnék a szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik látogatását, és kérik, hogy a munkáltatók támogassák a távmunkát, home office-t.

131 halott

A legfrissebb adatok szerint szerdán 131 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így az elhunytak száma 32 645 főre emelkedett. 

606-an vannak lélegeztetőgépen

5969 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen és 10 767 új fertőzöttet igazoltak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely maszkban utazik a BKK járatán – Forrás: Facebook