Levegőt! címmel közleményt adott ki a Magyar Orvosi Kamara. A mai adatok alapján alapján azt írják, hogy a járvány tombol. Az 565 lélegeztetett beteg azt jelenti, hogy legalább másfélszer, de inkább kétszer ennyi súlyos állapotú beteg van, aki már intenzív ellátásra szorulna, de nincsen számukra hely.

Ismét hatalmas a terhelés

A diagnosztizált új fertőzöttek több mint egytizede kórházi felvételre szorul. A már ápolt betegek számának 10 százalékos napi növekedése pedig hatalmas szám, ami az orvosi kamara szerint óriási terhet ró a mentőszolgálatra és a felvevő kórházakra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mai adatok

Meghalt 178 beteg, és újabb 10 265 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu. Másfél év alatt elhunyt 32 514 ember, a gyógyultak száma 828 535-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 115 383. Kórházban 5852 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vészjósló grafikon

MTI-grafikon

Urológusok a covid-osztályokon

„Gőzerővel dolgozva is belefulladnak a betegekbe a Sürgősségi osztályok (SBO-k), újabb és újabb osztályokat alakítanak át és nyitnak meg a covid-ellátáshoz, ide szemészeket, urológusokat, sebészeket és ezen osztályok nővéreit átvezényelve.

Gép van, ember nincs

Az intenzív osztályokon hiába van elég gép, ha a személyzet egyre fogyott az előző járvány óta. „Megfelelő számú szakszemélyzet nélkül pedig nincs valódi intenzív terápia.” áll a Levegőt! című közleményben.

Szakmai képtelenség

Úgy vélik, hogy a most kijött miniszteri rendelet, ami 20 intenzív ágyra 1 szakorvost, egy orvost és 5 nővért ír elő minimumfeltételként, az a szakmai standardok, előírások súlyos felhígítását jelenti, valódi intenzív ápolás helyett megfeszített rohanást.

Ha a magyar társadalom nem akar karácsonyra rengeteg halottat

Legyen kötelező a maszk minden zárt közösségi térben, szüntessék be a tömegrendezvényeket, kössék védettségi igazolványhoz (megfelelő számú oltás felvétele hat hónapon belül) vagy friss negatív PCR-teszthez a belépést a nem létfontosságú helyekre (szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik), támogassák a távmunkát, home office-t.

Bárhol beoltanak

A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

101 intézmény várja az embereket

Az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni – hangsúlyozta, hozzátéve: a lényeg, hogy minél többen részt vegyenek az akcióban.

Egy népszerű mulatós zenész is kórházba került

Címlapfotó: MTI/Krizsán Csaba