Egy elegáns sasadi villa és a MOME Campus lettek idén az “Év háza” pályázat győzetesei. Az agglomerációban Szentendrén és Pilisszentivánon is díjaztak házakat, a közönségdíjat pedig egy Velencei-tó közelében épült háza kapta.

A legmenőbb házak

A 2008-ban újjáélesztett szakmai pályázaton, az Év háza versenyen családi ház, kis társasház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri, ami mellett két szakmai és további 5 támogatói díj odaítéléséről is dönt, sőt a szervezők második éve a közönség véleményét is megkérdezik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A MOME Campus is díjat nyert

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Szakmai zsűri

Idén 13 középület és 29 családi ház került az “Év háza” pályázat szakemberekből álló zsűrijének asztalára. A pályázatot évről-évre a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai védnökségével írják ki, fenntartását pedig az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása teszi lehetővé – írja a Porfolio.

Szentendrén ezt a társasházat díjazták

Sasadra került a fődíj

Az idén a legkülönfélébb formájú, funkciójú és elhelyezkedésű épületeket értékelte a zsűri. Fődíj családi ház kategóriában a kiemelt képünkön látható sasadi ház nyerte. Földes László és Lukács Anna munkája. Középület kategóriában pedig a MOME Campus győzött.

Ez lett a közönségdíjas ház Velencén

Pilisszentivánra, Szentendrére szakmai díj került

MÉSZ szakmai díj: Móra Ferenc Múzeum És Vár Múzeum, Szeged, MÉK szakmai díj: Pilisi Len Látogatóközpont, Pilisszentiván.

Pilisszentivánon ez a ház nyert

Közönség kedvence

Közönségdíj családi ház, Göde Ferenc: Családi ház, Velence, Leier főtámogatói díj: Álmos Gergely, Bubla Ágnes: Családi ház, Szeged, Prefa támogatói díj: Benczúr László, Weichinger Miklós: Családi ház, Budapest, Meva támogatói díj és Középület közönségdíj: Szél Norbert: Óvoda-Bölcsőde, Sajószentpéter, Hella támogatói díj: Lenzsér Péter, Jug Mátyás: Média Értési és Oktatási Központ, Sopron, Terrán támogatói díj: Kocsis Barnabás, Kocsis Gáspár: Többlakásos társasház, Szentendre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az Év háza győztese Sasadon, Forrás: Portfolio/Juhász Norbert a többi képet is a Portfolio.hu oldalról vettük át.