Még tavasszal, de legkésőbb május végégig átalakulhat Dunakeszi tömegközlekedése. A jelenlegi körjáratok helyett csillagpontos rendszerben közlekednek majd a buszok. A változtatás előtt társadalmi egyeztetést kezdeményez az önkormányzat.

Gyökeresen megújítanák Dunakeszi buszközlekedését. Eddig ugyanis körjáratok üzemeltek a városban, olykor 70 perces menetidővel. Ennek bár voltak előnyei is, hiszen eljutottak szinte mindenhová, de pont az ilyen útvonal miatt csak ritkábban járhattak a buszok. Ezen változtatnának most.

A körjáratok helyett a csillagpontos rendszert vezetnék be, hasonlóan a BKV-buszokhoz. Ez azt jelenti, hogy „A” pontból viszonylag direkt útvonalon menne „B” pontba a busz. Ami pedig talán ennél is fontosabb, hogy a hangsúly a csúcsidőszakra tevődne át. Magyarán, akkor rövidebb útvonalon, de jóval sűrűbben járnak, és főleg több útvonalon a buszok.

Arra számítanak, hogy ezzel segíteni tudják az iskolába járást, és csökkenhetnek a városon belüli dugók, különösen az iskolák előtti torlódások – írja a Dunakeszipost.hu.

Az önkormányzatnál arról beszéltek, hogy hamarosan bemutatják az új menetrend-tervezetet és ahhoz várják majd a hozzászólásokat, észrevételeket. Úgy fogalmaztak: ez a csillagpontos közlekedési modell jobban hasonlít majd egy klasszikus tömegközlekedési rendszerre.

A Dunakeszi Applikációban megtalálható valósidejű buszfigyelő szolgáltatással az utasok nyomon követhetik a járatokat, így nem kell sokat várniuk a megállókban.

Az önkormányzatnál szeretnék már áprilisban bevezetni az új menetrendet, de az egyeztetést még fontosabbnak tartják, így lehet, hogy májusra marad a végső döntés. Egyben hangsúlyozták azt is, hogy ezek a járatok is ingyenesek lesznek.

Kiemelt kép: Helyi busz Dunakeszin – Forrás: Dunakeszipost.hu