A csütörtök este meghibásodott felsővezetéket péntekre sem sikerült megjavítani, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon várhatóan 20-40 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje. A probléma a Pécel és Isaszeg közötti szakaszon történt, már a BKK segíti a helyzet megoldását.

Az egyik vágányon vágányzár van, így a vonatok a két állomás között csak egy vágányon, a biztonság érdekében csökkentett sebességgel közlekedhetnek, lelassul a vonatforgalom – írták.

A Keleti pályaudvarról 7 órakor, 8:05-kor, 9:05-kor, 10:05-kor, 11:05-kor, továbbá Gödöllőről 8:12-kor, 9:12-kor, 10:12-kor, és 11:12-kor induló S80-as vonat, illetve a Keleti pályaudvarról Hatvanba 5:05-kor, 6:05-kor, és a Hatvanból a Keleti pályaudvarra 6:38-kor induló S80-as személyvonat pénteken nem közlekedik.

Az utasok a hatvani személyvonatokkal utazhatnak, továbbá a gödöllői H8-as HÉV járatokat is igénybe vehetik. Péceltől a 169 E BKK busz is a rendelkezésükre áll, a nagyobb utastömeg elkerülése érdekében.

A járatokon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat elfogadják utazáshoz. A BKK felméri az utasok létszámát, és további buszokat állít forgalomba szükség esetén a zsúfoltság elkerülése érdekében.

MÁV/BKK – Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán