Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Jó hír az M3-as metró kapcsán: Hamarabb megnyitnak két megállót az utasok előtt, mint tervezték

Ismertették az átadások új ütemtervét, ami rengeteg Budapesten élő és dolgozó ember életét könnyítheti meg.

Közel öt éve tartanak a beruházások

Az M3 metróvonal felújítása évek óta zajlik. Azonban már csak néhány hónap türelemre van szükség a lakosság és minden más érintett részéről. A felújítás helyzete kapcsán új információk láttak napvilágot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamarosan befejeződnek a munkálatok

A tervek szerint 2023 márciusában véget érnek a felújítások az M3-as metró teljes vonalán. Kiderült, hogy milyen ütemterv szerint vehetik használatba az utasok a különböző megállókat. Erre ugyanis fokozatosan, lépésről lépésre lesz lehetősége a fővárosi közösségi közlekedést használóknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezek is érdekelhetnek!

Januárban erre lehet számítani

Az új tervek alapján már januárban megnyitnának két megállót. A Ferenciek tere és a Deák tér állomás egyaránt rendkívül forgalmas, így ez kifejezetten jó hír az utasok számára. Így tehát a Deák Ferenc tér valamint Kőbánya-Kispest között már metróval lehetne utazni a jövő év első hónapjától fogva.

Lennének azért még metrópótló buszok is

Mivel a teljes vonalat még nem tudják átadni januárban, így továbbra is szükség lesz az autóbuszos pótlásra. Erre januártól viszont már csak a Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között lenne szükség. Utána hamarosan újabb megállókat adnának át.

Márciusra ez a terv

A tavasz első hónapjában adnák át az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar állomásokat. A Dózsa György utcai megálló akadálymentes elérhetőséggel lenne megközelíthető. Az M3-as metró már innentől fogva a teljes vonalon tudna közlekedni, igaz, nem lehetne teljes mértékig használni.

Ennyi lenne már csak a fennakadás

A Nagyvárad tér valamint a Lehel tér állomásokon márciusban még nem állna meg a metró. Ugyanakkor a metrópótlást úgy tervezik, hogy a tavaszra már teljesen megszüntetik. A két szóban forgó lezárt megálló helyszínét állomáspótló járatokkal tudnák megközelíteni.

Ez várható májusban

Jövő év májusában fog az elképzelések szerint megnyílni az utasforgalom előtt a Nagyvárad tér és a Lehel tér is. Ezekben a megállókban már 2022 májusában megkezdődött a korszerűsítés. Ezzel a lépéssel teljes mértékig befejeződne az M3-as metróvonal felújítása.

Zajlanak a füstpróbák

Az M3 felújításáról tájékoztató honlap szerint a felújítások gőzerővel zajlanak. Az átadás előtt álló állomásokon az új hő- és füstelvezető rendszer hatékonyságát füstpróbákkal is ellenőrzik. Hogy hogyan zajlik ez a folyamat, arról videó is készült. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a füstpróba

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Exit mobile version