Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere jó hírekről számolt be a budapesti tömegközlekedést használók számára.

Januárban két metrómegállót is átadnak

A tervek szerint 2023 januárjában átadásra kerül a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere metrómegálló is. A főpolgármester szavai szerint a beruházás “napi több tízezer utas élete utas életét könnyíti meg.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szépül a Ferenciek tere metrómegálló

Egy kép a megújuló Ferenciek tere metrómegállóról – Fotó: Karácsony Gergely

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez most a helyzet

Az átadás-átévetli eljrások napokon belül megkezdődnek a két szóban forgó metrómegálló kapcsán a BKV honlapján található információk szerint. A gépészeti és elektromos berendezések már most üzemképesek. Sikeresen befejezték a hő- és füstelvezető rendszerek tesztelését is.

Ilyen lesz a felújított metró

Azok az állomások, amelyek felújításra kerülnek, nem csak szebbek lesznek. Biztonságosabbá válnak, sőt, az akadálymentesítésükre is gondoltak. a felújított állomások tereinek megtervezéséről kortárs hazai építészek gondoskodtak. További jó hír, hogy jóval energiatakarékosabban lehet majd őket üzemeltetni.

Itt zajlanak még munkálatok

A Lehel tér, a Nyugati pályaudvar, Arany János utca valamint a Nagyvárad tér állomások területén zajlik még a felújítás. A Dózsa György úti metrómegállónál már a liftek beépítésénél tartanak.

Munkában a szakemberek

Sínköszörülés a hegesztés után a Nyugati pályaudvarnál – Fotó: m3felujitas.hu

Márciusban újabb mérföldkőhöz ér a felújítás

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Nyugati pályaudvar valamint az Arany János utca metrómegállókat 2023 márciusában fogják megnyitni az utasforgalom számára. Már beépítésre kerültek a gépészeti berendezések, mint a vízköddel oltók, a hő- és füstelvezető rendszerek és a zajcsillapítók. Az utasforgalmi terek fokozatosan szépülnek meg.

Zöldtetős kialakítás az Arany János utcai megállónál

Az Arany János utca állomás felszíni épületét zöldfelület borítja. A kialakításakor ügyeltek arra, hogy olyan növényeket telepítsenek, amelyek jól tűrik a szárazságot. Az épület üvegfala pedig mozaikra emlékeztető mintát kapott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A zöldtetős felszíni épület

Az Arany János utca megálló felszíni épületének zöldtetős kialakítása – Fotó: m3felujitas.hu

Nézd meg, hol tart az M3 metrófelújítás most!

Kiemelt kép: A felújítás alatt lévő metróvonal – Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala