DNS minta buktathatja le Katzenbach Imre gyilkosait. A 2009-ben eltűnt focista körme alatt találtak DNS maradványokat, így elképzelhető, hogy nemsokára pont kerül a szövevényes ügy végére.

DNS mintát találtak

Megtalálták az egykori focista megölésével gyanúsított egyik férfi DNS-ét a holttesten, pontosabban a köröm alatt – értesült a Blikk rendőri körökből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gyilkosság módjától függ

Kovács Lajos nyugállományú ezredes, a „döglött ügyek osztályának” egykori vezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, az, hogy a DNS milyen hosszú ideig marad meg, attól függ, milyen behatások érik a holttestet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Van rá esély, hogy legyen DNS minta

„Ha sósavval lelocsolják vagy elégetik, akkor szinte semmi esélye annak, hogy találnak DNS-mintát. Ám ha a holttest érintetlen körülmények között van, akkor elképzelhető, hogy a köröm alatt lévő DNS hosszabb ideig megmarad” – mondta az egykori rendőr.

Bárhol maradhat DNS

Előfordult egyébként olyan eset is, hogy egy gyilkossági ügyben az vezetett a tettes nyomára, hogy a helyszínelők a parketta réseiből tudtak vérnyomot rögzíteni.

Vádalku miatt dobta fel társait

Sajtóhírek szerint Katzenbach Imre halálát a fejére mért ütés okozhatta. A holttest úgy került elő, hogy a volt focista korábbi barátja, H. Attila vádalkut kötött a hatósággal és feldobta társait.

H. Attila vitte a helyszínre a sportolót

A Katzenbach Imrét H. Attila vitte a helyszínre. Ő az a férfi, aki később a focista özvegyét vette feleségül. Jelenleg adócsalás miatt börtönben van.

H. Attila a gyilkossággal vicceskedett

A felbujtóként számontartott H. László ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint a gyanúsítottak ellen csak H. Attila többször változtatott vallomása és egy tanú beszámolója szól. Ebben szerepel az is, hogy H. Attila vicceskedve azt mondta, el tud intézni egy bérgyilkosságot, és hogy a baranyajenői birtokán az istálló alatt több ember is elfér.

2009-ben tűnt el

A 17. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is több éves börtönbüntetés várt.

Három embert fogtak el

Pár hete a Budapesten és Gyömrőn fogtak el három személyt, akiknek köze lehet a gyilkossághoz.  A 49 éves Sz. Lajost, (aki egyébként az ismert rapper, Curtis testvére), az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével gyanúsítják, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg a nyomozók.

Kaltenbach Imre gyilkosságáról szóló cikkeinket ide kattintva éred el

Kiemelt kép: az egyik gyanúsítottak elfogása – Forrás: police.hu