Kedden hajnalban a rendőrség és a TEK három újabb embert fogott el az egykori MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében. Most kiderült: az egyik gyanúsított nem más, mint a rapper, Curtis testvére.

Három embert fogtak el

A Blikk információi szerint a kedden három embert is elfogtak, egyiküket a Liszt Ferenc Repülőtéren. A lap azt írja, az egyik biztonsági cég alkalmazottait az ismert labdarúgó eltűnésével és megölésével összefüggésben vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A nagyszabású akcióban a TEK és az NVSZ munkatársai is részt vettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az egyik gyanúsított börtönben van

A KR NNI Életvédelmi Osztályának munkatársai a jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben lévő H. Attilát a holttest megtalálása után gyanúsították meg emberöléssel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

2009-ben tűnt el

A 17. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is több éves börtönbüntetés várt.

A TEK segítségével fogták el őket

A rendőrség most azt írta, a Budapesten és Gyömrőn elfogott három személy közül a 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg kedden a nyomozók.

Megszólaltak a tanúk

Az ügyben állítólag több tanú is megszólalt a rendőröknek. Ők azt mondták, hogy a volt focistát H. Attila csalta a vadásztelkére, ahol Sz. Lajos és L. István a férfit meggyilkolták, majd elásták. A PestiSrácok szerint a valódi megbízó a negyedik férfi, H. László volt. Állítólag a focistának azért kellett meghalnia, nehogy kipakoljon a milliárdos bűncselekmény-sorozatról, az Eclipse-botrányról.

Várta haza

A drámai történet azonban nem is a focistáé, hanem a feleségéé, Tündéé, aki férje eltűnésekor éveken át várta haza a focistát. A nő remélte, hogy Imre külföldre menekült a Eclipse-ügyként elhíresült többmilliárdos pénzmosási és adócsalási ügye miatt, azonban évek teltek el, és Tünde hiába várt. 

Teljesen összetört a család

„Nagyon sok idő telt el az eltűnése óta, de még mindig számítottunk arra, hogy életben van. Abban bíztunk, hogy esetleg külföldön tartózkodik. Múlt héten értesített a rendőrség arról, hogy megtalálták a földi maradványait, így a remény akkor halt meg számunkra” – mondta az özvegy, miután megtalálták a volt focista holttestét.

Azt mondta, valami dolga van

„Arra emlékszem, hogy az eltűnése napján valami dolga volt, s el kellett mennie, de arról nem tudok, hogy kivel találkozott. A lányunk, Dia akkor 17 éves volt, természetesen őt is nagyon megviseli most ez az egész, nincs jól ő sem „– tette hozzá a gyászoló nő.

Segítettek neki

Az aggódó asszonynak a nehéz időszakban Imre egyik barátja és korábbi üzlettársa, H. Attila segített, akivel a kapcsolat egy idő után elmélyült, és szerelem alakult ki közöttük. A páros 2013-ban össze is házasodott Kaposváron.

Az egyik tettes a férje

Szinte lehetetlen belegondolni abba, hogy mit érezhetett át a nő, amikor tavaly megtudta, hogy volt férjét meggyilkolták, a tettes pedig az új férje, aki gazdasági bűncselekmények miatt került rácsok mögé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az elfogásról készült videó

Kiemelt kép: Curtis testvérének elfogása – Forrás: police.hu