Az egyik Baranya megyei erdőben találták meg Katzenbach Imrének, az MTK korábbi focistájának a holttestét, aki 11 éve tűnt el. Felesége abban bízott, hogy férje külföldön van. A férfi korábban szintén eltűnt egy időre, akkor Görögországba szökött.

2009-ben tűnt el

Az iratait és a kocsiját hátrahagyva, 2009. szeptember 28-án, 45 évesen tűnt el a 17. kerületi otthonából Katzenbach Imre. Az MTK korábbi középpályásának csontjait 11 évvel később, idén október 23-án találták meg a nyomozók Baranyajenő térségében.

Egyik bűntársa a gyanúsított

Megölésével az egyik bűntársát és barátját, H. Attilát gyanúsítják, aki nagy értékű adócsalásért jelenleg is rácsok mögött van. Erről bővebben a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Teljesen összetört a család

„Nagyon sok idő telt el az eltűnése óta, de még mindig számítottunk arra, hogy életben van. Abban bíztunk, hogy esetleg külföldön tartózkodik. Múlt héten értesített a rendőrség arról, hogy megtalálták a földi maradványait, így a remény akkor halt meg számunkra” – mondta a Borsnak a felesége.

Vadászni járt a térségbe

Tündének arról nincs információja, hogy a nyomozók hogyan jutottak el ennyi idő után a férje holttestéhez. Az asszony azt mondta, a focista korábban járt arra vadászni, de azt nem tudja pontosan, hogy arra a területre-e, ahol megtalálták a holttestet.

Azt mondta, valami dolga van

„Arra emlékszem, hogy az eltűnése napján valami dolga volt, s el kellett mennie, de arról nem tudok, hogy kivel találkozott. A lányunk, Dia akkor 17 éves volt, természetesen őt is nagyon megviseli most ez az egész, nincs jól ő sem „– tette hozzá a gyászoló nő.

Korábban is eltűnt a férfi

A rendőrség a kezdetektől gyanította, hogy nem csupán egy eltűnésről van szó, és a férfi nem saját elhatározásából tartózkodhat ismeretlen helyen. A kitartó körözési munka és a minden részletre kiterjedő adatgyűjtés eredményeképpen tavaly olyan információ jutott a hatóságok birtokába, hogy a férfit megölték.

Egy céghálózat strómanja lehetett

Korábban a Bors azt írta, hogy Katzenbach Imre építőipari cége ügyvezetőjeként lett gyanúsítottja az Eclipse-ügyként elhíresült, tízmilliárd forintos pénzmosási és hárommilliárdos adócsalási bűncselekménynek. Az állami megrendeléseket, pénzeket fiktív számlákkal tisztára mosó céghálózat strómanjaként Imre 500 millió forintot nyúlt le, a Vám- és Pénzügyőrség országos elfogatóparancsot is adott ki ellene.

Először Görögországban próbált eltűnni

A volt focista először Görögországban próbált eltűnni, a családjával utcai telefonon keresztül kommunikált.

A gyanúsított három éve börtönben van

Aztán nem sokkal később az üzlettársai hazacsalták, az összeg egy része megkerült, ő viszont a 45. születésnapja után néhány nappal kámforrá vált. A férfi az eltűnése előtt már rettegésben élt, és nagyon féltette a családját, sőt egy nyilvánosságra került levélben arról panaszkodott, hogy meg akarják ölni. Azt is kifejtette, hogy a fenyegetettsége hátterében a társa, H. Attila áll.

DNS alapján azonosították

A szoljon.hu azt írja, az áldozat holttestét is a most ötvenéves férfi vadászbirtokától nem messze találták meg elásva, a maradványokat DNS alapján tudták azonosítani. A bíróság egyébként a gazdasági bűncselekményekben 2017 októberében mondta ki a jogerős ítéletet, amiben H. Attilát, az ügy másodrendű vádlottjaként négy és fél évre ítélték.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu