Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Kavarodás az oltás körül: az EMMI cáfolta Orbánt, megmondják előre, milyen vakcinával oltanak

Orbán Viktor egy pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, csak az oltópontokon derül ki, ki milyen vakcinát kap, és akinek nem tetszik az éppen felajánlott oltóanyag, az „megy a sor végére”. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) viszont ezzel szemben azt állítja, az oltásra várakozókkal azt is közlik, milyen vakcinával tudják épp oltani őket.

Ha nem tetszik a vakcina, mehetsz a sor végére

Orbán Viktor miniszterelnök Andrej Babis cseh kormányfővel tartott pénteken közös sajtótájékoztatót a budapesti Karmelita kolostorban. Ezen a találkozón említette meg Orbán, hogy „amikor valaki elmegy az oltópontra ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére” – mondta a miniszterelnök. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Cáfolták Orbánt

Az EMMI a kormányfő szavaival szemben viszont már azt írta, hogy azokkal a páciensekkel, akik oltásra várnak, azt is közlik az értesítéskor, hogy milyen vakcinával fogják oltani őket – írja az ATV.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt írta az EMMI

„Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést” – írta a minisztérium a tévécsatorna kérdésére reagálva.

Később is megkapjuk az oltást

A minisztérium azt is leszögezte, hogy „aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést” – írták.

Sor vége

A csatorna kérdéseinek megválaszolásakor azonban az EMMI nem ejtett szót arról, hogy vajon tényleg a sor végére kerül-e az, aki nem kéri az éppen elérhető vakcinát. Sőt, az sem derült ki, mit is jelent pontosan a sor vége: a saját oltási csoportunk sorának a legvégét, vagy az összes oltásra váró embernek a sorának a legvégét.

Mutatjuk az előzményeket

Így áll most a globális pandémia

A vasárnapi nappal 105,7 millió főre nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, a betegségben elhunyt áldozatoké pedig 2,31 millióra nőtt a világon. A gyógyultak száma 58 874 093 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerint.

Kapcsolódó

Még mindig az Egyesült Államokban a legdurvább a helyzet

A SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség még mindig az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 26 916 172 fertőzött volt eddig a napig, és 462 173-an haltak meg. A koronavírus-fertőzés 192 országban és régióban van jelen. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Védőoltás – Forrás: MTI/Balázs Attila

Exit mobile version