A benzines modellek erejét mindenki elismeri, ahogyan az elektromos fűnyírók költséghatékonyságát és csendesebb üzemelését is. Ugyanakkor az akkus fűnyíró esetében az említett két technológia előnyei ötvöződnek. De miért éri meg akkus fűnyírót venni manapság?

Milyen elvárásaink lehetnek egy akkus fűnyíróval szemben?

Teljesítmény terén bőven van miből válogatnunk. A horgunkra akadhatnak 20 V-os vagy 18 V-os modellek is, amik általános felhasználás tekintetében megfelelőnek számítanak. Otthon, a ház körül, a kisebb területek karbantartásához ideális választást jelentenek. Minden további nélkül élvezhetjük az előnyeit ezeknek az eszközöknek, hogyha nem kell küszködnünk az egyenetlen talajjal vagy a szintkülönbségekkel. Azonban, ha egyenetlenebb a terep és nagyobb kiterjedésű, akkor nem árt a 40 V-os vagy a 36 V-os modellek felé kacsintgatni. Ezek már jóval nagyobb teljesítményt produkálnak és bizonyos modellek már önjáró funkcióval is el vannak látva ebben a szférában. Az önjáró Makita vagy HiKOKI akkus fűnyíróval gyerekjáték a fűnyírás, és rengeteg energiát takaríthatunk meg magunknak. Nekünk nincs más dolgunk csak irányítani a gépet.

Mint minden fűnyíró esetében, itt is fontos a vágási magasság és szélesség a választás során. Ezeket mindenképp vegyük figyelembe mielőtt akkus fűnyírót vásárolunk.

Az akkus fűnyírók előnyeiről röviden

Attól függ, hogy mivel állítjuk szembe ezeket a modelleket. Hogyha a vezetékes az elektromossal indul párbajra, akkor egyértelmű, hogy a kábelek hiánya lesz az, ami hozzásegíti az akkus fűnyírót a győzelemhez. Sokkal szabadabb és biztonságosabb munkavégzést tesz lehetővé ez a technológia, főleg az olyan helyeken, ahová csak nagy nehézségek árán lehet kijuttatni a hosszabbító csatlakozót. Továbbá nem kell bajlódni az üzemanyag kevergetésével, töltögetésével. A felépítése sokkal egyszerűbb, nem olyan összetett, mint egy benzinmotoré, ráadásul mérföldekkel csendesebb.

Az üzemidő fontos kérdés

Hiszen ez az első, ami miatt a legtöbben ódzkodnak akkus fűnyírót venni. Pedig nem kell tartani az akkuk üzemidejétől, csupán alaposabban utána kell járni annak, hogy mire számíthatunk az adott modell esetében. Egy töltéssel általában 30-60 percet képes működni egy akkus fűnyíró a terepviszonyoktól függően. Nemcsak az üzemidő, hanem a töltési idő is modellenként változik. A Makita és HiKOKI modellek esetében már számíthatunk a gyorstöltésre. Így amíg az akkuk egy része a gépben dolgozik, addig a többi a töltőben pihenhet. A teljes töltöttségig kevesebb mint fél óra szükséges. Ez alapján elmondható, hogy így gyakorlatilag megszakítás nélkül lenyírhatjuk a füvet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!