Az egészséges életmód térhódításával egyre többen igyekeznek valamilyen megoldást találni arra, hogy az alapvetően károsnak ítélt ételeket kiváltsák, vagy valamilyen egészségre nem káros módszerrel készítsék el. Erre nyújt kiváló lehetőséget a forrólevegős sütő, ami az olyan klasszikusokat, mint a sültkrumpli vagy a rántott hús teljesen testbarát étellé tud változtatni, hiszen akár kilencvem százalékkal kal kevesebb olaj vagy zsiradék felhasználása mellett tudod elérni ugyanazt az állagot.

Mitől lesz egészséges az airfryerben sült étel?

Neked is jól jönne valamilyen alternatív megoldás az egészséges ételek elkészítésére? Válogass a Cosori prémium forrólevegős sütői közül, és találd meg a lehető legjobb dolgot, ami a segítségedre lehet az életmódváltás során!

Alapvetően az olaj használatának mellőzése az, ami ilyen figyelemre méltóvá teszi ezeket az innovatív konyhai eszközöket. Így ugyanis sokkal kevesebb egészségre káros, a testünk számára terhelő anyagot juttatunk a szervezetünkbe anélkül, hogy azt kellene éreznünk, hogy kompromisszumot kötöttünk, és lemondunk az élvezetes ételekről az egészség oltárán. Ezekben a sütőkben ugyanis teljesen olyan textúrát is el lehet érni, mintha bő olajban való sütésről lenne szó.

A forrólevegős sütő és a fogyókúra

Az olaj egyik nagy hátránya, hogy igen magas a kalóriatartalma is, ami miatt a legtöbb diétában mellőzni érdemes a túlzott használatát. A forrólevegős sütővel el tudod érni, hogy azok az ételek, amik eddig hízlalónak vagy egészségtelennek számítottak, most egy kompromisszummentes, egészséges verzióban újra fogyaszthatóvá váljanak a számodra. 

Sok diéta és fogyókúra bukik el azon, hogy az előírt ételek elkészítése hosszadalmas, sok időt vesz igénybe, és emiatt a lelkesedés napról napcsa csökken. De ennek nem kell törvényszerűen így lennie. Az airfryer használatával nagyon rövid idő leforgása alatt tudsz igazán ízletes ételeket készíteni, méghozzá úgy, hogy minimális előkészületre és jelenlétre lesz szükség az elkészüléshez. Attól sem kell tartani, hogy egyoldalúvá válik az étkezésed, hiszen nem csak sültkrumpli elkészítésére alkalmas a forrólevegős fritőz, hanem kiváló húsokat és zöldséges ételeket is lehet benne rittyenteni. Ráadásul, ha bizonytalannak éreznéd magad ezzel az új sütési móddal kapcsolatban, akkor sem kell csak a saját gondolataidra támaszkodni, hiszen a legtöbb ilyen géphez szakácskönyv is mellékelésre kerül.

Milyen olaj használható a forrólevegős fritőzben?

A legjobb, ha olyan olajokat használsz, amik grillezéshez is alkalmasak, hiszen azok kibírják megégés nélkül a magasabb hőmérsékleti tartományt is. Fontos, hogy ne közvetlenül a sütőbe öntsd ezeket, hanem az ételek felszínén eloszlatva alkalmazd őket, lehetőleg minél kisebb mennyiségben. Sok esetben egy teljes adag étel elkészítésére elég egy teáskanálnyi mennyiség

Láthatod hát, nem kell lemondani a finom és gyors ételekről, amelyek egyben egészségesek is!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!