Az embereknek ma már számtalan lehetőségük van arra, hogy megmutassák a személyiségüket: a ruházatunk, a kiegészítőink, a hajszínünk, egy tetoválás vagy bármilyen más apróság utalhat önmagunkra. De mi a helyzet a kis kedvenceinkkel? Hiszen rajtuk keresztül is megmutathatjuk az énünk egy-egy oldalát – és mindezt anélkül tehetjük meg, hogy csupán „divatból” tartanánk őket. Most azt is megmutatjuk, hogyan!

Emberek és állatok

Az állattartás sok ezer évre nyúlik vissza, azonban csak az utóbbi évtizedekben kezdtük egyre nagyobb hangsúlyt fektetni az ezzel kapcsolatos tudatosságra. Éppen ezért mára egyre több kutatás született arról a különleges kapocsról, ami ember és állat között jöhet létre. Rámutattak például, hogy már az is, hogy milyen kisállatot választunk, utal a személyiségünkre. A kutyatulajdonosok például általában extrovertáltabbak és energikusabbak, míg a macskások általában liberálisabb gondolkodásúak és jobban bírják az ironikus humort. A haltartók mindeközben nyugodtabbak, elégedettebbek és érzelmileg is stabilabbak, mint az összes többi állat gazdija. Érdekes, nemde?

Azt mindenki megfigyelheti az utcán, hogy a kutyatartók általában mennyire hasonlítanak a négylábú kedvencükre. Egy kutatás ugyanakkor azt is megállapította, hogy ez nemcsak a külsőségek szempontjából igaz: idővel a személyiségük is idomul, adaptálódik egymáshoz. Csak egy kicsit kell ezt a megállapítást továbbgondolnunk ahhoz, hogy eljussunk az elképzeléshez: amikor a saját személyiségünket szeretnénk megmutatni a kis kedvenceinken, akkor valójában a sajátjukat is a nagyvilág elé tárjuk! Nézzük, hogyan tudod ezt te is megtenni, amennyiben állattartó vagy!

Így tükrözheti a személyiségünket a kis kedvencünk

Az alábbiakban a legnépszerűbb háziállatokra lebontva mutatunk néhány ötletet, amelyekkel nemcsak érdekesebbé és színesebbé teheted a kedvenced mindennapjait, de még a saját személyiségedet is megmutathatod!

Kutya

Kétségtelen: a kutya talán a legnépszerűbb háziállat. Ez egyrészt azt jeleneti, hogy rengeteg kutyás gazdit láthatunk az utcákon nap mint nap, másrészt pedig azt, hogy igen széles a nekik készült termékek tárháza. Ha te is kutyás vagy – és szeretnéd valami extrával feldobni a négylábúd megjelenését –, akkor választhatsz például dizájnerdarabokat, legyen szó nyakörvről vagy pórázról. Ehhez választhatsz extra kiegészítőket, például egy kutyáknak készült nyaksálat, kendőt! Ne feledkezz meg a ruhadarabokról sem! Ha a kutyád nem fázós, esőkabátra akkor is szüksége lehet! Ezeket biztosan megtalálod a kedvenc színedben, mintáddal!

Ezek mellé már csak hab a tortán egy-egy jutalomfalat-tartó szütyő vagy egy trendi alvóhely, ami – ha jól választasz – az otthon dísze is lehet!

Macska

Mivel a macskák alapvetően az otthonon belül mozognak, ide érdemes neked tetsző darabokat összeválogatni. Macskafekhelyek közül például ma már rengeteg típus elérhető: van szőrös, kuckó- vagy akár ananászformájú, elegáns bársony anyagból készült és még sorolhatnánk. De az otthon éke lehet egy mutatós állvány is, amiben a cica – vagy cicák – kedvükre pihenhetnek, játszhatnak, kaparászhatnak! Ezeket igyekezz úgy megválasztani, hogy színben és stílusban is illeszkedjenek az otthonodhoz!

Halak

Azt gondolhatnád, hogy a halakkal nem sok mindent tudsz kifejezni, hiszen egész egyszerűen ott vannak az akváriumban, ahová teszed őket. De ez egyáltalán nem igaz! Mármint a halakra természetesen nem adhatsz egy divatos hámot, de az élőhelyüket igenis felturbózhatod úgy, hogy mindenki megcsodálja, aki csak ellátogat hozzád. Ehhez csak egy kis kreativitásra és sok-sok akvárium dekorációra lesz szükséged.

A legszélesebb körben ismert akváriumdekoráció kétségtelenül a növény – ezekből bármilyen típusút és bármennyit elhelyezhetsz az élőhelyen, persze figyelembe véve a halak preferenciáit. Emellett vannak különböző kövek, gyökerek, búvóhelynek kialakított barlangszerű megoldások, sőt, még akváriumhátterek is, amelyeket felragasztva egészen új hangulatot kaphatsz. Ne félj ezzel kísérletezni, hiszen egy jól megtervezett – és rendszeresen takarított! – akvárium tényleg csodás látványt nyújthat!

Ők az elsők

A sort persze még sokáig folytathatnánk, hiszen az emberek a pókoktól kezdve a tengeri malacokon át egészen a kígyókig rengetegféle állatot tartanak. Egy valamit viszont minden állattartónak figyelembe kell vennie: csak addig díszítgessük és alakítgassuk a kis kedvenceink környezetét – vagy akár a viseletüket – amíg ez nekik kényelmes. Amennyiben ezt nem felejtjük el, akkor egy dizájnos, személyiségünket tükröző, elégedett és boldog kisállattal vagy kisállatokkal tölthetjük a mindennapjainkat!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!