Kerti partit tartott azzal a két férfival a 18 éves elkövető, aki később megölte társait Diósdon. A férfi később saját magát jelentette fel a rendőrségen.

A diósdi gyilkossággal gyanúsított fiatal két férfival bulizott, a kerti partin azonban úgy összevesztek valamin, hogy ivócimborái ellen támadt. Tette után maga hívta fel a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták.

A brutális kettős gyilkosság a Pest megyei település egyik csendes, békés utcájában történt. A kegyetlenség mindenkit megdöbbentett. Józseffel kapcsolatban többeknek is mindig rossz érzésük volt. Az áldozatokról azonban mindenki pozitívan beszélt, kedves, barátságos embernek ismerték őket.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 „Krisztián nagyon közeli, jó barátom volt, kevés nála jobb embert ismertem. A ház, ahol a gyilkosság történt, az ő családjáé volt, itt is élt sokáig, aztán Budapestre költözött. Két éve azonban visszajött, és egy idős barátjával, Józseffel beköltöztek a házba. Úgy tudom, Krisztián az idős embert még Pesten ismerte meg, megsajnálta, és amikor kijött, magához vette. Olyan mindenes volt az öreg a háznál, elvégezte a ház körüli munkákat, cserébe nem kellett fizetnie a lakhatásért. Sokat ücsörögtünk, beszélgettünk így hármasban, miután Krisztián és én is hazaértünk a munkából” – mondta a Blikknek az egyik áldozat barátja.

A 18 éves elkövető nemrég tűnt fel, a Krisztián nevű áldozat őt is megsajnálta és befogadta. Intézetben nőtt fel, szülei eldobták maguktól. Az egyik helybéli azt mesélte, hogy nagyon furcsa fiú volt, hirtelen dühbe tudott gurulni és olyankor mindig mocskos szavakat használva üvöltözött.

Egy másik ismerőse azt mesélte a Blikknek, amint konfliktusba keveredett valakivel, vagy neki nem tetsző dolog történt, azonnal azzal fenyegetőzött, hogy ölni fog. Állítólag mindig akkor borult el, amikor sokat ivott.

A gyilkosság előtt a szomszédok annyit hallottak, hogy a három férfi a kertben bulizott, hangosan szólt a zene és énekeltek. A gyilkosságot azonban senki nem látta, hallani sem hallottak semmi különöset, csak azt vették észre, hogy rendőrautók érkeznek az utcába.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu