2021 januárjában egy 49 éves nő eltűnését jelentette be a féltestvére. Nem találták, hónapokba tellett mire megoldották a rejtélyt a rendőrök. Most kerültek a dokumentumok az ügyészség elé.

Elment az asszony

A nyomozók a szokásos eljárás keretén belül először kikérdezték a nő ismerőseit, kapcsolatait, volt élettársát. Ez utóbbi szerint 2020 nyarán megromlott kapcsolatuk, az asszony elhagyta, azóta semmit nem tudott róla. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Mások mást állítottak

Mások szerint azonban még novemberben is együtt éltek, ráadásul a nő holmijait, személyes tárgyait közös veresegyházi lakásukban találták meg a rendőrök.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Öngyilkos?

Szembesítve az ellentmondásokkal, a férfi egy másik, a korábbival semmilyen egyezőséget nem mutató magyarázattal állt elő volt párja eltűnéséről: öngyilkos lett.

Másfél éve sejthető, hogy ki a gyilkos

Az esetről 2021 telén a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt. A férfi akkori vallomása szerint 2020 késő őszén arra ébredt hajnalban, hogy a nő felakasztotta magát. Megriadt, amikor a konyhában meglátta, ezért kivonszolta a testet és egy gödörbe rejtette.

Egy ló mellett találták meg

A lakásuk közelében lévő helyszínt 2021. február 5-én a rendőrök az elhullott állatok sírhelyéül szolgáló gödörből kora hajnalig több köbméternyi földet kellett kikotorni, mire egy ló teteme alól felbukkant egy emberi testrészt. A holttest kihantolását követő helyszíni vizsgálatok tovább erősítették a rendőrök korábbi gyanúját: az elhunyt nagy valószínűséggel nem lett öngyilkos.

Helyszíni videó

Büntethető

A volt élettársat igazságügyi szakértői vizsgálatnak vetették alá. Ennek eredménye szerint A. Károly nem szenved elmezavarban, tudatzavarban, vagy értelmi fogyatékosságban. Büntethetőséget megszüntető ok nincs.

Az ügyészség jön

A rendőrök az azóta is letartóztatásban lévő férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás összes szükséges eljárási cselekményét elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Címlapfotó: police.hu.