Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter szuperaktív lett a Facebookon, karácsony előtt ablakpucolás közben posztolta magát. Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kiosztotta a minisztert és több tanácsot adott neki arra, hogy a képviselő szerint hitelesebb legyen legközelebb a kamu ablakmosás.

Felemás kísérlet

Néhány nappal ezelőtt volt szerencsém megnézni az ablakpucolós karácsonyi készülődéséről szóló posztját, amelyben egy meglehetősen felemás kísérletet tett arra, hogy bebizonyítsa a világnak: önök a NER-ben úgy élnek, mint a normális emberek – írja az ellenzéki képviselő a miniszternek.

Itt a miniszter eredeti posztja

Biztosak benne

„Na, most eddig is sejtettük, hogy ez nem így van, de az ön fotója után már teljesen biztosak is vagyunk benne.” – kezdi Facebook posztját Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

Hagyjanak fel a hazudozással

Mint olvasható: “Annak érdekében, hogy a következő posztja hitelesebben sikerüljön, két dolgot javasolnék: 1. Hagyjanak fel a hazudozással és a képmutatással, és valóban éljenek úgy, mint a normális emberek. 2. Vegyenek fel jobb kommunikációs stábot – írja Szabó Tímea, majd így folytatja:

Méregdrága sídzseki

„Gyanítom, inkább az utóbbit fogja választani, hiszen az előbbi a 10 év álszent alakoskodás után már nehezen menne az ereszjobboldalnak. Ebben az esetben viszont engedjen meg három tanácsot: 1. Ha hétköznapi ablakpucolós jelentet szeretne imitálni, azt semmiképpen se egy méregdrága sídzsekiben tegye.

Mackófelső a mosógépben

Az emberek ugyanis általában egy közepes minőségű mackófelsőben takarítanak, de legalábbis olyanban, amit utána bedobunk simán a mosógépbe. Kabátot szinte sose veszünk, még ablakpucoláshoz se, hacsak nem tátong egy hatalmas lyuk a házunk falán. Ez esetben viszont nem biztos, hogy az ablakpucolás a prioritás.

Zsebkendővel, popsitörlővel nem pucolunk ablakot

Zsebkendővel vagy popsitörővel, amit ön használt, indokolatlanul sokáig tartana az ablakpucolás. A legtöbb háziasszonynak nincs 5-6 órája csak ablakot tisztítani. Ezt a tevékenységet általában újságpapírral és ecetes vízzel vagy hasonló összetételű tisztítószerrel végezzük.

Bejárónő

A bejárónője ezt bizonyára tudja, csak gyanítom, az ön fényképezésekor nem az ön által használt zsebkendőre koncentrált – írja a képviselő.

Az ablak külső felületét is belülről érdemes tisztítani

Legközelebb nyissa ki az ablakot, és úgy tisztítsa meg kívülről. Higgye el, tapasztalatból mondom: nincs szükség arra, hogy kimenjen a kertbe ahhoz, hogy az ablak külső felületét elérje. Bele se merek gondolni, mi történne, ha valaki egy panelház 10. emeletén próbálná meg önt utánozni – írja Szabó Tímea.

Ablakpucoló sokoldalú háziasszony

A gyakran indulatosan beszélő ellenzéki képviselő még azt is hozzáteszi: ne gondolják, hogy attól még, hogy Habony Áprád és Rogán Antal kommunkációs vezetésével elbábozzák nekünk a hegedülő, dekázgató, poncsót kötögető, ablakpucoló sokoldalú háziasszonyt, nem látjuk a maguk igazi arcát.

Rendben van ha a nő kevesebbet keres?

Azt, amelyik a társadalom felét kirekeszti a nemzetből, amelyik megfosztja a szeretni vágyókat a boldogságtól, amelyik eltiltja a családra vágyó gyerekeket az örökbefogadó szülőktől, amelyik szerint rendben van, ha a nő kevesebbet keres, mint a férfi, amelyik az alaptörvényben törvényesíti a kormányzati lopást, és amelyik minden aljassághoz a legnagyobb lelkesedéssel asszisztál. Látjuk, ahogy látjuk az ál-ablakmosást. De már csak ’22 áprilisig nézzük.” – fejezi be posztját a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Ez Szabó Tímea posztja

Kiemelt kép: Szabó Tímea (bal oldalon) és Novák Katalin – Forrás: Facebook