Szakírók és a szurkolók szavazatai alapján Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót választotta a XXI. század legjobb férfi sportolójának a Total Waterpolo nevű vízilabdás oldal.

Szakmai elismerés

A választás szakírók és szurkolók közös szavazatai alapján dőlt el, melyek alapján a férfiaknál Benedek Tibor, míg a nőknél a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Maggie Steffens kapta a legtöbb szavazatot – írja a Telex.

Más magyarok is felkerültek a listára

Nem Benedek volt az egyetlen magyar, aki a legjobb öt között végzett a szavazáson, a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás és Varga Dénes is felkerült a listára, akiket két szerb klasszis, Filip Filipovic és Vladimir Vujasinovic követ a listán.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Benedek Tibor nyáron halt meg

Benedek Tibor idén júniusban, 47 évesen halt meg. A világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

A kezét fogták

Benedek Tibor állapota egy júniusi éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében.

Sokan tudták, hogy nagy a baj

Benedek Tiborról régóta ismert volt az uszodákban, hogy beteg. A vízilabdában elért eredményei, a civil életben is példamutató magatartása, illetőleg szerető családapai szerepe folytán viszont senki nem beszélt erről. Még akkor sem, amikor május elején bejelentette: végleg visszavonul imádott sportágától.

Megrendítette az országot a halála

A halálhír bejelentésének napján este csendes sorban álltak a megemlékezők a Margitszigeten a Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratánál. Egy gyertyával vagy egy szál virággal rótták le kegyeletüket.

Titokban temették el

Benedek Tibor halála előtt azt kérte, hogy szűk, családi körben temessék majd el. Családja teljesítette a legenda kívánságát, titokban helyezték örök nyugalomra Benedek Tibort.

Benedek Tibor Aréna

A Nemzeti Sport azt kezdeményezte, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Benedek Tibor