Képtelenség feldolgozni Benedek Tibor elvesztését olimpiai bajnok csapattársa, Kiss Gergely számára.

A június 18-án, hosszú betegség után elhunyt, háromszoros ötkarikás aranyérmes vízilabda-legenda halála óta két hónap telt el, de családja, barátai, korábbi csapattársai fájdalmára az idő nem jelent gyógyírt.

– Miután kiderült, hogy beteg lett, egészen furcsa, megfejthetetlen állapotba kerültünk lelkileg. Erről beszélni is borzasztóan nehéz, de Tiborról csak a legnagyobb tisztelet és szeretet hangján lehet megszólalni. Egyszerűen felfoghatatlan, értelmezhetetlen, feldolgozhatatlan, ami vele történt – nyilatkozta a sportoló a Blikknek.

A legfrissebb hírekért kattints ide!

– Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom. Az emléke viszont továbbra is ott van a hétköznapjainkban, és biztosan velünk is marad örökre – mondta a Blikknek Kiss, aki Sydney-ben (2000), Athénban (2004) és Pekingben (2008) is felállhatott a dobogó legfelső fokára Benedek oldalán, 2004 és 2007 között pedig klubtársként a Honvéd sikeréért is együtt küzdöttek.

– Sajnos már 2019-ben sem tudott játszani a betegsége miatt. A gyász minden napunkban ott van, de egy olyan bajnok, legenda, mint Tibor, valószínűleg nem akarná, hogy zárkózzunk el a vízilabda-társadalom és a szurkolók elől. 

– Ha most tudna szólni, bizonyára azt mondaná, csináljátok tovább – fogalmazott Kiss.

Ez is érdekelhet: “Amikor jött a hír, hogy elhunyt, senki nem tudott megszólalni az uszodában” – megszólalt Benedek Tibor utódja