Benedek Tibor állapota csütörtökre virradó éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében.

Benedek Tiborról régóta ismert volt az uszodákban, hogy beteg. A vízilabdában elért eredményei, a civil életben is példamutató magatartása, illetőleg szerető családapai szerepe folytán viszont senki nem beszélt erről. Még akkor sem, amikor május elején bejelentette: végleg visszavonul imádott sportágától.

Benedek július 12-én töltötte volna be a 48. életévét, a családnak azonban nem volt ideje születésnapi összejövetelen gondolkodni. Minden energiájukat felemésztette a szerettük betegsége.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bár ijesztő diagnózist kaptak, bíztak a gyógyulásban, az elmúlt hónapokban több kezelésen is átesett kiváló sportoló kivételes fizikuma és küzdőképessége reményt adott: talán Tibor legyőzi a legyőzhetetlent is.

Csütörtök hajnalban azonban minden remény szertefoszlott. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében – számolt be a Bors. 

Benedek Tibor első házasságából született lánya, Ginevra is üzent édesapjának Facebook-oldalán.

„Örökké szeretlek” – írta a kép mellé a 21 éves lány, aki a Ripost információi szerint a napokban Budapestre utazott Rómából, hogy elbúcsúzhasson apjától.

Megrendítette az országot a halála

Csütörtök este csendes sorban álltak a megemlékezők a Margitszigeten a Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratánál. Egy gyertyával vagy egy szál virággal rótták le kegyeletüket.

Megemlékezők a Margitszigeten – Fotó: MTI

Kiemelt kép: Benedek Tibor