Kisbusz ütközött a HÉV-vel Budapest 9. kerületében, a Soroksári úton, a Pesterzsébet felső rendezőnél, információk szerint négyen súlyosan megsérültek. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is. A balesetnél forgalmi akadályra kell számítani.

Pótlóbuszok

A MÁV-HÉV közlése szerint a pótlóbuszok elindultak a helyszínre, a HÉV-pótlás indulásáig a párhuzamos buszjáratokat javasolják.

Itt történt a baleset

A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítójának közlése szerint csütörtökön reggel fél 8 környékén súlyos HÉV-baleset történt a 9. Soroksári úton. Egy Ford Transit mikrobusz a Soroksári út 113. alatt található telephelyről akart a Soroksári útra kikanyarodni, de a sofőr elfelejtett körülnézni és lendületből a Pesterzsébet felől érkező H6-os HÉV elé hajtott. A szerelvény nagy erővel a Transit jobb oldalába rohant, amitől a mikrobusz megpördült, közben még egyszer ütközött a HÉV-vel, amely végül egy felsővezeték-tartó villanyoszlopnak préselte a Fordot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem voltak bekötve

A kilenc személyes mikrobuszban négy férfi tartózkodott, a sofőr és mögötte három utas, egyikük sem használta a biztonsági övét. A vezető a jobb első ülésre zuhant, majd kifejelte a jobb első elefántablakot, az egyik utas pedig kirepült a járműből és a sínekre zuhant. Két utas saját erejéből ki tudott mászni a roncsból. A sofőrt a fővárosi hivatásos tűzoltók ki akarták vágni, ehhez átvitték a HÉV szerelvényen a feszítővágó berendezést, de addigra a sérült férfi visszamászott a vezetőülésre. A tűzoltók végül onnét emelték ki, majd átadták a nagy erőkkel a helyszínre vonuló mentőszolgálat szakembereinek, akiknek emelt szintű légútbiztosítást kellett alkalmazniuk a koponya- és arcsérült férfin, sokáig stabilizálták, majd életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Súlyos sérültek

A kizuhant férfit eszméletlen állapotban, egy másik utast súlyos medence sérüléssel, a harmadik utast pedig könnyebb sérülésekkel vitték kórházba. Ketten a Dél-Pestibe, ketten pedig a Baleseti Intézetbe kerültek. A HÉV szintén férfi vezetője, illetve a fedélzeten tartózkodó utasok nem sérültek meg, noha a szerelvény bal első szélvédője kitört az ütközés hatására. A tűzoltóknak előbb le kellett vágniuk a Transit jobb hátsó sarkát, a HÉV csak ezután tudott visszatolatni, így tudták kiszabadítani a mikrobuszt szorult helyzetéből. A H6-os HÉV helyett 4 órán keresztül pótlóbusz közlekedett Közvágóhíd és Pesterzsébet felső között.

Fotó a helyszínről:

Helyszíni felvétel:

Fotó a helyszínről:

Helyszíni felvétel:

Fotó a helyszínről:

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.