A budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársaival fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint bántalmazta élettársát, majd közös gyermekükkel bezárkózott 3. kerületi lakásukba.

Bezárkózott

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kapcsolati erőszak bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2023. január 17-én késő este megverte élettársát, amelynek közös kisfiuk a szemtanúja volt, majd a férfi bezárkózott a gyermekkel a lakásba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy lakó kiáltott segítségért

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra arról, hogy a 3. kerület, Szentendrei úton lévő egyik házban, az egyik lakó segítségért kiált. A helyszínre a kerületi rendőrkapitányság járőrei, valamint a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói is kimentek, akik azonnal megkezdték a szükséges intézkedéseket, erről itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Bántalmazta az élettársát

Az egyik lakásból egy nő ment ki a rendőrökhöz, aki beszámolt az őt ért bántalmazásról és a segítségüket kérte párjával szemben, közben a férfi azonban bezárkózott gyermekükkel a lakásba. Az adatgyűjtés és a helyszínen tapasztalt körülmények alapján indokolttá vált a Terrorelhárítási Központ kirendelése is.

Elfogták

B. Csabát a TEK munkatársai 2023. január 18-án 1 óra 25 perckor a lakásban elfogták, majd átadták a rendőröknek, akik előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A kisfiúnak az eset során nem keletkezett sérülése.

Mindent tagad

A BRFK 3. Kerületi Rendőrkapitányságán a férfit a nyomozók kapcsolati erőszak bűntett, könnyű testi sértés bűntett, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, őt a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Videón, ahogy lecsap a TEK

Gyilkosság Újbudán

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, szörnyű tragédia történt január 12-én, csütörtökön a fővárosban. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután a támadót elfogták.

Betörte a lakás ajtaját

Egy férfi betörte a felette lakó idős nő lakásának ajtaját egy 11. kerületi társasházban. Más lakók ajtaján is dörömbölt, rendőrt hívtak rá.  Jöttek a rendőrök, ekkor történt a tragédia

Életét vesztette az egyik rendőr

A rendőrök a helyszínre siettek. A lépcsőházban meg akarták bilincselni, ám a férfi a rendőrökre támadt és egy éles tárggyal három egyenruhást is megsebesített. Bamann Péter rendőr főtörzsőrmester olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Állítólag démonokat látott a támadó

A férfi azt állította, démonokat látott. Sz. Szilárd könnyen felbosszantotta magát már korában is. Azzal is ki tudták hozni őt a sodrából, ha valaki húst klopfolt vagy éppen az ablak alatt beszélgetett.

Megszólalt az idős néni

A szörnyű eset kapcsán később megszólaltak a környéken lakók is. Mária néni, akinek az ajtaját a támadó betörte, azt mondta a “Feküdtem az ágyban, amikor az ajtót betörte” – mesélte a néni, aki egyébként súlyos beteg, mindkét lába helyén protézis van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet