Rendőrautók sokasága lepte el a Szentendrei utat a Flórián tér környékén az éjszaka. A helyszínre polgári bejelentés után vonultak ki a hivatásosok, a bejelentés szerint egy lakó segítségért kiáltozott. A gyanúsított elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársait is segítségül hívták.

Rendőrautók érkeztek a Szentendrei útra

Rengeteg rendőrautó jelent meg a Szentendrei út egyik óbudai szakaszán az éjszaka folyamán. Mint kiderült: nyomós oka volt annak, hogy megjelentek a zsaruk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítségért kiáltott egy lakó

„Január 17-én 23 óra 47 perckor érkezett bejelentés, miszerint a 3. kerület Szentendrei úton lévő egyik házban, az egyik lakó segítségért kiált. A helyszínre a kerületi rendőrkapitányság járőrei, valamint a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói is kimentek, akik azonnal megkezdték a szükséges intézkedéseket” – írta a rendőrség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Bezárkózott a férfi

A keresett férfi a lakásban bezárkózott, és mivel nem értettek szót vele, indokolttá vált a Terrorelhárítási Központ kirendelése is.

Elfogták és kihallgatták

A férfit végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el, majd átadták a rendőröknek, akik a 3. kerületi rendőrkapitányságon kapcsolati erőszak, kiskorú veszélyeztetése, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt hallgatták ki. Ezt követően őrizetbe fették.

Gyilkosság Újbudán

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, szörnyű tragédia történt január 12-én, csütörtökön a fővárosban. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután a támadót elfogták.

Betörte a lakás ajtaját

Egy férfi betörte a felette lakó idős nő lakásának ajtaját egy 11. kerületi társasházban. Más lakók ajtaján is dörömbölt, rendőrt hívtak rá.  Jöttek a rendőrök, ekkor történt a tragédia

Életét vesztette az egyik rendőr

A rendőrök a helyszínre siettek. A lépcsőházban meg akarták bilincselni, ám a férfi a rendőrökre támadt és egy éles tárggyal három egyenruhást is megsebesített. Bamann Péter rendőr főtörzsőrmester olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Állítólag démonokat látott a támadó

A férfi azt állította, démonokat látott. Sz. Szilárd könnyen felbosszantotta magát már korában is. Azzal is ki tudták hozni őt a sodrából, ha valaki húst klopfolt vagy éppen az ablak alatt beszélgetett.

Megszólalt az idős néni

A szörnyű eset kapcsán most megszólaltak a környéken lakók is. Mária néni, akinek az ajtaját a támadó betörte, azt mondta a “Feküdtem az ágyban, amikor az ajtót betörte” – mesélte a néni, aki egyébként súlyos beteg, mindkét lába helyén protézis van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: komoly rendőri erők a Szentendrei úton. Fotó: Facebook.