Kivonultak a gödöllői Török Ignác Gimnázium elé a diákok, valamint pénteken sem mennek majd be az intézménybe. Ennek oka, hogy az intézményben áldatlan állapotok uralkodnak, a július óta tartó felújítás ugyanis csak az év végére fejeződhet majd be, a tanítás pedig úgy kezdődött meg, hogy jelenleg is zajlanak a munkálatok az épületben.

Zajlik a felújítás

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt úgy újítják fel Gödöllőn a Török Ignác gimnáziumot, hogy közben gyerekek vannak az iskolában. Többször kérték, hogy amíg dolgoznak, álljanak át digitális oktatásra, de ezt a minisztérium nem engedélyezte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beázott az épület

A hétvégi esőzéstől annyira beázott az épület, hogy az 1300 fő számára ételt készítő konyhában is folyt a víz. Hétfő reggel hazaküldték az összes gyermeket, Gödöllő polgármestere, Gémesi György szerint tragikus a helyzet. A helyi fideszes országgyűlési képviselő, Vécsey László nem sokat tett eddig az ügy megoldása érdekében, pedig tehetne és példát vehetne a budai oldalon Menczer Tamásról, aki a nyári vízhiány idején ott volt mindenhol, ahol segíteni kellet és gyorsan megszervezte a vízpótlást is. Egy országgyűlési képviselő tehát sokat tehet, ha akar.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fel van állványozva

A Telexnek korábban egy szülő jelezte, hogy az épület nagy része kívül és több helyen belül is fel van állványozva, a tetőt, az ablakokat és a radiátorokat éppen cserélik. Az épület egyes részeinek lezártságát „belépni tilos” feliratú szalagok és nagy takaróponyvák jelzik.

Nem biztonságok

A tantestület jelentős része, az iskola vezetése és sok szülő szerint nem biztonságos így az épület, ezért próbálták elérni a tankerületnél, hogy az első hónapban online oktatás legyen, de ez nem sikerült, ugyanis a tankerület szerint a munkavégzési területeket a kivitelező az ilyenkor szokásos módon elhatárolta, ide csak a felújítást végző személyzet léphet be. „A többi épületrészben az oktatás biztonsággal megszervezhető a felújítás befejezéséig” – írták a portál megkeresésére.

Megszólalt a polgármester

Ehhez képest a héten már kétszer hazaküldték a gyerekeket az iskolából, mert az intézmény beázott az esőzések során. Akkor Gödöllő polgármestere, Gémesi György a Facebookon azt írta:

Nem alkalmas

„Végül szeretném a tankerület és Vécsey László figyelmét felhívni arra – akik az épületet jelenléti oktatásra alkalmasnak ítélték meg –, hogy nem a »sufnit« újítják fel a falu szélén, hanem az országos rangsorban a 13. legjobb gimnáziumának épületét, ahol több mint 730 tanuló tanul(na)”.

Nagy az elégedetlenség

A tankerület vezetője csütörtök délutánra fórumot szervezett, hogy a szülők feltehessék a kérdéseiket, és átbeszélhessék a kialakult problémát. Azonban a lap úgy tudja, ezt végül a tankerület lemondta. Ennek ellenére a szülők egy csoportja megtartaná a fórumot. Többen azt mondták a lapnak a szülők spontán szerveződnek, nagy az elégedetlenség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az épület elé vonultak

A diákok most pedig az épület elé vonultak, majd pedig szépen hazasétáltak, derül ki mindez egy gödöllői lakossági csoportból. A posztban azt írják: ” MA 15:30-kor, MI SZÜLŐK DEMONSTRÁCIÓT SZERVEZÜNK AZ ISKOLA ELÉ! Kérünk minden kedves törökös szülőt csatlakozzatok! Kérünk minden kedves gödöllői lakost, csatlakozzatok/csatlakozzanak! Álljunk a Pedagógusok, Diákok mellé!” Itt a videó a kivonulásról.

Kapcsolódó:

Hazaküldtek 700 gyereket – ronggyá ázott a felújítás alatt álló gödöllői középiskola, a térség országgyűlési képviselője, Vécsey László a füle botját sem mozdítja

Kiemelt kép: Fotó a helyszínről – Gödöllő lakossági csoport